Διατροφή

Γλυκό επιδόρπιο: Cheesecake φράουλα σε 4 εύκολα βήματα

Γλυκό επιδόρπιο: Cheesecake φράουλα σε 4 εύκολα βήματα
Γλυκό επιδόρπιο: Ακολουθεί συνταγή βήμα-βήμα για αυτό το εύκολο cheesecake χωρίς μαγειρική!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το κλασικό επιδόρπιο για δείπνο με κρεμώδη γέμιση και βουτυρώδη βάση μπισκότου;

Cheesecake φράουλα

Συστατικά

  • 250 γρ μπισκότα digestive
  • 100 γρ βούτυρο, λιωμένο
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 600 γραμμάρια μαλακό τυρί πλήρες
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • Κατσαρόλα 284ml διπλής κρέμας

Για την επικάλυψη

  • 400 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
  • 25 γρ ζάχαρη άχνη

Μέθοδος

  • ΒΗΜΑ 1

    Για να φτιάξετε τη βάση, βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια φόρμα 23 εκ. με χαλαρό πάτο. Βάλτε τα μπισκότα digestive σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και θρυμματίστε με έναν πλάστη . Μεταφέρουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ και μετά περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως τα ψίχουλα. Ακουμπήστε τα στο έτοιμο ταψί και πιέστε σταθερά προς τα κάτω στη βάση για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει καλά.


  • ΒΗΜΑ 2

    Κόβετε τον λοβό βανίλιας στη μέση κατά μήκος, αφήνοντας την άκρη ανέπαφη, έτσι ώστε τα δύο μισά να είναι ακόμα ενωμένα. Κρατώντας την άκρη του λοβού, ξύστε τους σπόρους χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού κουζίνας.

  • ΒΗΜΑ 3

    Ρίχνουμε τη διπλή κρέμα σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αρχίσει να πήζει σε μαλακές κορυφές. Τοποθετήστε το μαλακό τυρί, τη ζάχαρη άχνη και τους σπόρους βανίλιας σε ένα ξεχωριστό μπολ και στη συνέχεια χτυπήστε για 2 λεπτά με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αρχίσει να πήζει, θα γίνει αραιή και μετά θα αρχίσει να πήζει ξανά. Ρίχνετε τη διπλή κρέμα και τη ρίχνετε στο μείγμα με το μαλακό τυρί. Ψάχνετε να είναι αρκετά παχύρρευστο για να κρατήσει το σχήμα του όταν αναποδογυρίζετε μια κουταλιά από αυτό. Αν δεν είναι αρκετά πηχτό, συνεχίζουμε το χτύπημα. Απλώνετε με κουτάλι στη βάση του μπισκότου, ξεκινώντας από τις άκρες και δουλεύοντας προς τα μέσα, προσέχοντας να μην υπάρχουν φυσαλίδες αέρα. Λειάνετε το πάνω μέρος του cheesecake με το πίσω μέρος ενός κουταλιού γλυκού ή μιας σπάτουλας . Αφήστε να παγώσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

  • ΒΗΜΑ 4

    Φέρτε το cheesecake σε θερμοκρασία δωματίου περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρετε. Για να το αφαιρέσετε από το ταψί, τοποθετήστε τη βάση πάνω από ένα κουτί και, στη συνέχεια, τραβήξτε σταδιακά τα πλαϊνά του κουτιού προς τα κάτω. Περάστε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρώντας το χαρτί επένδυσης και τη βάση. Πολτοποιήστε τις μισές φράουλες στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ με τη ζάχαρη άχνη και 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και μετά κοσκινίστε. Στοιβάζετε τις υπόλοιπες φράουλες πάνω στο κέικ και ρίχνετε τον πουρέ από πάνω.