Διατροφή

Γκρανόλα με μέλι: Η συνταγή που θα σας κάνει να θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί

Γκρανόλα με μέλι: Η συνταγή που θα σας κάνει να θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί
Γκρανόλα με μέλι: Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή

Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας γκρανόλα.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια) ψιλοκομμένους
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους (ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους)
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, κτλ. – προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C (320°F) και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Προετοιμασία μελιού: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε το μέλι και το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Συνδυασμός: Ρίξτε το μείγμα μελιού στη μίξη της βρώμης και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
  5. Ψήσιμο: Απλώστε ομοιόμορφα τη μίξη στο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσή και τραγανή.
  6. Προσθήκη φρούτων: Αφού ψηθεί, αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει και προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα αν χρησιμοποιείτε.
  7. Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τη γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να την απολαύσετε με γιαούρτι, γάλα ή ως σνακ.

Αυτή η σπιτική γκρανόλα είναι γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά, ιδανική για ένα υγιεινό πρωινό ή σνακ!