Η παρασκευή σπιτικής γκρανόλας με μέλι είναι εύκολη και γευστική! Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας γκρανόλα.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια) ψιλοκομμένους
- 1/2 φλιτζάνι σπόρους (ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους)
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 1/2 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, κτλ. – προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C (320°F) και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλα και το αλάτι.
- Προετοιμασία μελιού: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε το μέλι και το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνδυασμός: Ρίξτε το μείγμα μελιού στη μίξη της βρώμης και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
- Ψήσιμο: Απλώστε ομοιόμορφα τη μίξη στο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσή και τραγανή.
- Προσθήκη φρούτων: Αφού ψηθεί, αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει και προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα αν χρησιμοποιείτε.
- Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τη γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να την απολαύσετε με γιαούρτι, γάλα ή ως σνακ.