Είναι αλήθεια ότι στα γιορτινά μας τραπέζια ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το κυρίως πιάτο παρά για τα συνοδευτικά. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ετοιμάσει τα κατάλληλα ορεκτικά και τις σαλάτες που θα συνοδεύουν το γεύμα μας! Για τον λόγο αυτό, σας προτείνουμε 2 από τις πιο δροσερές και λαχταριστές σαλάτες για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν!
Σαλάτα με μπέικον και dressing παρμεζάνας
Υλικά συνταγής:
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
- 2 φλιτζάνια φρέσκο λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια αχλάδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί με πιπέρι
- 4 λωρίδες μπέικον, ψημένες και θρυμματισμένες
Dressing Παρμεζάνας Σκόρδου:
- 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας γάλα 2%.
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μαρούλι και το λάχανο. Συμπληρώνουμε τα αχλάδια, το τυρί πιπέρι και το μπέικον. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε σταδιακά αρκετό γάλα για να αποκτήσουμε την επιθυμητή συνοχή. Περιχύνουμε στη σαλάτα. Σερβίρουμε τους καλεσμένους μας!
Σαλάτα σπανάκι με cranberry και σουσάμι
Υλικά συνταγής:
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 2 1/2 φλιτζάνια φρέσκο baby σπανάκι
- 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα κράνμπερι
Dressing:
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη
- 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσποροι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Πάπρικα
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε το σπανάκι και τα cranberries σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Σερβίρουμε τους καλεσμένους μας! Καλή μας όρεξη!!!