Διατροφή

Γεύση και άρωμα: Συνταγή για ριζότο με κολοκυθοανθούς

Γεύση και άρωμα: Συνταγή για ριζότο με κολοκυθοανθούς
Το ριζότο με κολοκυθοανθούς είναι μια υπέροχη και ελαφριά συνταγή που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του ριζότου με τη μοναδική γεύση των φρέσκων κολοκυθοανθών. Ιδανικό για την περίοδο του καλοκαιριού, το πιάτο αυτό είναι γεμάτο γεύση και άρωμα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το ριζότο με κολοκυθοανθούς είναι μια υπέροχη και ελαφριά συνταγή που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του ριζότου με τη μοναδική γεύση των φρέσκων κολοκυθοανθών. Ιδανικό για την περίοδο του καλοκαιριού, το πιάτο αυτό είναι γεμάτο γεύση και άρωμα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το ετοιμάσετε.


Συστατικά:

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 200 γρ. κολοκυθοανθοί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 50 γραμ. παρμεζάνα (τριμμένη)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Υλικών: Πλύντε τους κολοκυθοανθούς και αφαιρέστε τα κοτσάνια. Κόψτε τους σε μικρές λωρίδες. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην καεί.
  3. Ρύζι: Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, ρίξτε το λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί.
  4. Προσθήκη Ζωμού: Ξεκινήστε να προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, κουτάλα-κουτάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Περιμένετε να απορροφηθεί ο ζωμός πριν προσθέσετε τον επόμενο. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να είναι αλντέντε.
  5. Κολοκυθοανθοί: Στα τελευταία 5-7 λεπτά του μαγειρέματος, προσθέστε τους κολοκυθοανθούς και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Ολοκλήρωση: Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  7. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το ριζότο ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό αν θέλετε.

Αυτή η συνταγή είναι απλή και πεντανόστιμη, ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά για να απολαύσετε μια μαγευτική γεύση του καλοκαιριού. Καλή σας όρεξη!