Δε ξέρετε τι ψάρι να μαγειρέψετε αυτή την εβδομάδα; Σας έχουμε την ιδανική επιλογή! Ο σολομός αποτελεί ένα από τα πιο γευστικά και νόστιμα ψάρια που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φώσφορο και Ω3. Αποτελεί την πιο εκλεκτή επιλογή ψαριού και για παιδιά, καθώς το φιλέτο σολομού δεν έχει κόκαλα κι έτσι τα παιδιά σας μπορούν να το καταναλώσουν χωρίς φόβο. Μπορείτε να το συνοδέψετε με μία δροσερή σαλάτα, η συνταγή της οποίας παρατίθενται παρακάτω.
Ο σολομός όπως δεν τον έχετε γευτεί ποτέ!
Συστατικά συνταγής:
Για τον πικάντικο σολομό:
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1 λάιμ, τριμμένο ξύσμα και χυμό, συν φέτες για σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα άγριου σολομού
Για τη σαλάτα salsa:
- 1 καλαμπόκι, αφαιρείτε το φλοιό
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινο τσίλι, κομμένο στη μέση, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
- ½ πακέτο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1 :Τρίψτε το σκόρδο σε ένα μπολ για να τρίψετε τα μπαχαρικά. Βράστε το καλαμπόκι για τη σαλάτα για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια στραγγίξτε και κόψτε τους κόκκους με ένα κοφτερό μαχαίρι.
ΒΗΜΑ 2: Ανακατέψτε τα μπαχαρικά, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και το λάδι στο σκόρδο για να τρίψετε το μπαχαρικό και μετά χρησιμοποιήστε το για να καλύψετε τον σολομό.
ΒΗΜΑ 3: Ανακατέψτε το υπόλοιπο ξύσμα και το χυμό λάιμ στο καλαμπόκι και ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζεστάνετε ένα τηγάνι και ψήστε τον σολομό για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να είναι ακόμα λίγο ροζ στο κέντρο. Σερβίρετε με τη σαλάτα salsa με επιπλέον φέτες λάιμ, αν θέλετε, για στύψιμο.
Καλή σας όρεξη!!!