Διατροφή

Γεμιστές Πιπεριές: Συνταγή για Γεμιστές Πιπεριές σαν ένα Απολαυστικό Κυρίως Γεύμα

Γεμιστές Πιπεριές: Συνταγή για Γεμιστές Πιπεριές σαν ένα Απολαυστικό Κυρίως Γεύμα
Γεμιστές Πιπεριές: Αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που κάνει τον τέλειο κυρίως για μεσημεριανό ή δείπνο

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που κάνει τον τέλειο κυρίως για μεσημεριανό ή δείπνο


Συνταγή για Γεμιστές Πιπεριές

Υλικά:

  • 4 μεγάλες πιπεριές (οποιουδήποτε χρώματος)
  • 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι (λευκό ή καστανό)
  • 450 γραμμάρια κιμά βοδινός ή γαλοπούλας (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Προετοιμασία των Πιπεριών:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Κόψτε τις κορυφές των πιπεριών και αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Ξεπλύνετε τις πιπεριές με κρύο νερό και αφήστε τις στην άκρη.
Προετοιμασία του Γέμισματος:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν, περίπου 3-4 λεπτά.

Αν χρησιμοποιείτε κιμά, προσθέστε τον στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να ροδίσει, χωρίζοντας τον σε μικρότερα κομμάτια με ένα κουτάλι.

Ανακατέψτε το βρασμένο ρύζι, τη σάλτσα ντομάτας, την αποξηραμένη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι το γέμισμα να θερμανθεί καλά και να ενσωματωθεί.

Γέμιση των Πιπεριών:

Τοποθετήστε τις αδειασμένες πιπεριές όρθιες σε ένα φούρνο από το φούρνο. Κουταλιάστε ομοιόμορφα το μείγμα γέμισης σε κάθε πιπέρι μέχρι να γεμίσουν.
Ψήσιμο των Γεμιστών Πιπεριών:

Στρώστε τυρί στην κορυφή κάθε γεμιστής πιπεριάς.

Καλύψτε το φούρνο με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, ή μέχρι οι πιπεριές να είναι μαλακές και το τυρί να λιώνει και να φουσκώνει.

Σερβίρισμα:

Βγάλτε τις γεμιστές πιπεριές από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά πριν τις σερβίρετε. Στολίστε με φρέσκα βότανα αν επιθυμείτε.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το γέμισμα προσθέτοντας λαχανικά όπως ντομάτες, καλαμπόκι ή σπανάκι.
Για μια φυτική εκδοχή, αντικαταστήστε το κρέας με βραστές φακές ή φασόλια.
Οι γεμιστές πιπεριές μπορούν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων και να αποθηκευτούν στο ψυγείο. Απλά ξεπαγώστε στο φούρνο ή στο φούρνο πριν το σερβίρετε.