Διατροφή

Γεμιστά κρεμμύδια: Μαγειρέψτε για φίλους γεμιστά κρεμμύδια με γλάσο βαλσάμικου και τυρί

Γεμιστά κρεμμύδια: Μαγειρέψτε για φίλους γεμιστά κρεμμύδια με γλάσο βαλσάμικου και τυρί
Γεμιστά κρεμμύδια: Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο για να το μοιραστείτε με φίλους ετοιμάζοντας γεμιστά κρεμμύδια βαλσάμικο-γλασέ με κατσικίσιο τυρί και καρύδια.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο για να το μοιραστείτε με φίλους ετοιμάζοντας γεμιστά κρεμμύδια βαλσάμικο-γλασέ με κατσικίσιο τυρί και καρύδια. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκύτητα του καραμελωμένου κρεμμυδιού, την κρεμώδη υφή του κατσικίσιου τυριού και το τραγανό φρυγανισμένο καρύδι, όλα περιχυμένα με ένα λαχταριστό γλάσο βαλσάμικο.


Συστατικά:

  • 4 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1/4 φλιτζάνι γλάσο βαλσάμικο (αγορασμένο από το κατάστημα ή σπιτικό)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Προετοιμάστε τα κρεμμύδια: Κόψτε την κορυφή των κρεμμυδιών και ξεφλουδίστε τα εξωτερικά στρώματα, αφήνοντας ανέπαφα τα μεγαλύτερα, εξωτερικά στρώματα. Σε ένα ταψί βάζουμε τα κουφωμένα κρεμμύδια. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί, τα καβουρδισμένα καρύδια, τα φρέσκα φύλλα θυμαριού και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αυτό δημιουργεί μια νόστιμη και ανάγλυφη γέμιση. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια: Γεμίζουμε κάθε κουφωμένο κρεμμύδι με το μείγμα κατσικίσιου τυριού και καρυδιού, πιέζοντάς το απαλά για να έχετε μια καλά συσκευασμένη γέμιση. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο: Περιχύνουμε τα γεμιστά κρεμμύδια με ελαιόλαδο, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί.

Ψήνουμε: Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Βαλσάμικο γλάσο: Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά για να ροδίσει ελαφρώς η γέμιση. Περιχύστε το γλάσο βαλσάμικο πάνω από τα γεμιστά κρεμμύδια λίγο πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε: Τοποθετείτε τα γεμιστά κρεμμύδια με μπαλσάμικο σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με επιπλέον φύλλα θυμαριού. Σερβίρετε ζεστό ως μοναδικό και γευστικό ορεκτικό ή συνοδευτικό για μια αξέχαστη συγκέντρωση με φίλους.

Αυτή η συνταγή με γεμιστό κρεμμύδι είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με τον συνδυασμό πλούσιου κατσικίσιου τυριού, τραγανά καρύδια και το γλυκό του γλάσου βαλσάμικο. Είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει διαφορετικές γεύσεις και υφές, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για ένα κοινό γεύμα με φίλους.