Διατροφή

Γεμιστά κολοκυθάκια: Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Γεμιστά κολοκυθάκια: Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο στην κατσαρόλα
Γεμιστά κολοκυθάκια: Ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει τις ζεστές, γήινες νότες του κολοκυθιού με την πλούσια, κρεμώδη ουσία του αυγολέμονο σε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστό κολοκυθάκι.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει τις ζεστές, γήινες νότες του κολοκυθιού με την πλούσια, κρεμώδη ουσία του αυγολέμονο σε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστό κολοκυθάκι. Ιδανικό για εορταστικές περιστάσεις, αυτό το πιάτο ενσωματώνει το πνεύμα της εποχής με έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών.


Συστατικά:

  • 2 κολοκυθάκια βελανίδι, κομμένα στη μέση και αφαιρεμένα τα σπόρια
  • 1 φλιτζάνι κινόα, μαγειρεμένη
  • 1 φλιτζάνι λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
  • 1/2 φλιτζάνι πεκάν, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 φλιτζάνι αυγολέμονο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Ετοιμάζετε τα κολοκυθάκια: Τοποθετήστε τα κομμένα στη μέση κολοκυθάκια σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τα αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγειρεμένη κινόα, το ψιλοκομμένο λάχανο, τα αποξηραμένα κράνμπερι, τα ψιλοκομμένα πεκάν, το τυρί φέτα, την τριμμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Γεμίστε τα κολοκυθάκια: Μόλις μαλακώσουν τα κολοκυθάκια, γεμίστε κάθε κοιλότητα με το μείγμα κινόα, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω για να γεμίσει η γέμιση.

Ρίξτε το αυγολέμονο: Ρίξτε προσεκτικά το αυγολέμονο πάνω από κάθε γεμιστή κολοκύθα, φροντίζοντας να εισχωρήσει στο μείγμα της κινόα. Ψήστε ξανά: Επιστρέψτε τα γεμιστά κολοκυθάκια στο φούρνο και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν και το αυγολέμονο να εμποτίσει τον πλούτο του. Γαρνίρουμε και σερβίρουμε: Βγάζουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια από το φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστά, απολαμβάνοντας το γιορτινό άρωμα και τις παρακμιακές γεύσεις. Αυτή η κολοκύθα με γεμιστό βελανίδι με αυγολέμονο είναι μια γιορτή των εποχιακών υλικών και των παραδοσιακών εορταστικών γεύσεων. Η γλυκύτητα του αυγολέμονο συμπληρώνει το γήινο σκουός, δημιουργώντας ένα πιάτο που δεν είναι μόνο εντυπωσιακό οπτικά αλλά και μια αισθητική απόλαυση. Κάθε μπουκιά συνδυάζει τη ζεστασιά της κανέλας, τον πλούτο του αυγολέμονο και την υγιεινή καλοσύνη της κινόα και των λαχανικών. Είναι μια εορταστική γιορτή που προσθέτει μια νότα κομψότητας σε κάθε εορταστική συγκέντρωση.