Ξεκινήστε μια γαστρονομική περιπέτεια με αυτή την εξαιρετική συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά με μεσογειακό κουσκούς, ένα πιάτο που δελεάζει τους γευστικούς κάλυκες με τις ζωηρές γεύσεις και την κομψή παρουσίασή του. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τη γέμιση για τα καλαμάρια. Σε ένα μπολ, συνδυάστε το μαγειρεμένο κουσκούς με ένα μείγμα από υλικά εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο, όπως ντομάτες σε κύβους, ελιές, τυρί φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα με μια πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μια δόση αποξηραμένης ρίγανης για μια πρόσθετη έκρηξη γεύσης.
Στη συνέχεια, ετοιμάστε τα καλαμάρια καθαρίζοντας απαλά τα σωληνάρια και αφαιρώντας τυχόν περιττές μεμβράνες. Γεμίστε προσεκτικά κάθε σωλήνα καλαμαριού με την έτοιμη γέμιση κουσκούς, βεβαιώνοντας ότι είναι γενναιόδωρα, αλλά όχι υπερβολικά γεμισμένα. Στερεώστε τα ανοίγματα των σωλήνων καλαμαριού με οδοντογλυφίδες για να μην χυθεί η γέμιση κατά το μαγείρεμα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ένα ψιλό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα γεμιστά καλαμάρια στο τηγάνι και ψήστε τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν και τα καλαμάρια να ψηθούν.
Όσο ψήνεται το καλαμάρι, ετοιμάστε μια απλή σάλτσα με βάση την ντομάτα για να συνοδεύσετε το πιάτο. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο κομμένα σε κύβους μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες, λίγο λευκό κρασί και μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για ένα άγγιγμα θερμότητας. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά μέχρι να πήξει ελαφρά και να ενταθούν οι γεύσεις.
Μόλις τα γεμιστά καλαμάρια ψηθούν στην εντέλεια και η σάλτσα είναι έτοιμη, μεταφέρετε προσεκτικά τα καλαμάρια σε πιατέλα σερβιρίσματος, αραδιάζοντάς τα περίτεχνα σε ένα κρεβάτι με αλμυρή σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για μια τελική πινελιά.
Με το δελεαστικό μείγμα γεύσεων και την κομψή παρουσίασή του, τα Γεμιστά Καλαμάρια με Μεσογειακό Κουσκούς είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είτε σερβίρεται ως εκπληκτικό ορεκτικό είτε ως κύριο πιάτο, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει και θα ικανοποιήσει όλους όσους έχουν τη χαρά να το απολαύσουν.