Αν ψάχνετε για μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, οι γαρίδες σχάρας με κόλιανδρο είναι η ιδανική επιλογή. Ο απρόσμενος συνδυασμός των γεύσεων από τις γαρίδες και τον φρέσκο κόλιανδρο θα σας μεταφέρει σε τροπικούς γευστικούς προορισμούς.
Αν ψάχνετε για μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, οι γαρίδες σχάρας με κόλιανδρο είναι η ιδανική επιλογή. Ο απρόσμενος συνδυασμός των γεύσεων από τις γαρίδες και τον φρέσκο κόλιανδρο θα σας μεταφέρει σε τροπικούς γευστικούς προορισμούς. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ένα πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Μαρινάρισμα των γαρίδων: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τις φέτες σκόρδου, το κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, και, αν επιθυμείτε, την πάπρικα και το κύμινο. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Αφήστε τις γαρίδες να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα).
Προετοιμασία της σχάρας: Ζέστανε τη σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά προθερμασμένη ώστε να αποτύχετε ωραία τη χρώση και την γεύση στις γαρίδες.
Ψήσιμο: Τοποθετήστε τις γαρίδες στη σχάρα και ψήστε τις για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ και να αποκτήσουν ωραίο χρώμα. Προσέξτε να μην τις παραψήσετε, καθώς θα γίνουν σκληρές.
Σερβίρισμα: Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις από τη σχάρα και τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα. Μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο κόλιανδρο και χυμό λεμονιού, αν θέλετε. Συνδυάστε με μια φρέσκια σαλάτα ή ρύζι για ένα πλήρες γεύμα.
Τips
Αν δεν έχετε σχάρα, μπορείτε να ψήσετε τις γαρίδες σε τηγάνι ή στο φούρνο.
Οι γαρίδες μπορούν να συνοδευτούν με μια σως από γιαούρτι και σκόρδο για προσθήκη γεύσης.
Αυτή η εύκολη συνταγή με γαρίδες σχάρας και κόλιανδρο θα σας εκπλήξει με την φρεσκάδα και την γεύση της, κάνοντάς την ιδανική για καλοκαιρινές βραδιές και γιορτές. Καλή σας όρεξη!
Κρασί ή μπύρα: Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι προτιμούν να πίνουν κυρίως μπύρα έχουν γενικά χειρότερη διατροφή από εκείνους που επιλέγουν το κρασί.
Σολομός με πέστο: Ο σολομός με πέστο είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική φρεσκάδα του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα
Πρωινά φθινόπωρο: Το πρωινό είναι η πιο σημαντική γεύση της ημέρας, και κατά τους κρύους μήνες, είναι ιδανικό να επιλέξετε ζεστά και θρεπτικά γεύματα. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ιδέες για πρωινό