Αν είσαι vegetarian ή μπαίνεις σε περίοδο νηστείας, σου έχουμε το απόλυτο φαγητό. Οι γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο αποτελεί ένα εύκολο πιάτο, το οποίο μπορεί να γίνει και σνακ για τη δουλειά σου! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πλούσια σε θρεπτική αξία. Οι γαρίδες έχουν πάνω από 20 βιταμίνες και αποτελούνται από μέταλλα όπως το σελήνιο, χάρη στο οποίο εξουδετερώνονται οι φλεγμονές και προστατεύεται η καρδιά. Επιπλέον, το σκόρδο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Συμβάλλει θετικά στη πρόληψη του διαβήτη, στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το υλικό το οποίο θα σου δώσει τις θερμίδες που χρειάζεσαι είναι το βούτυρο. Είναι αυτό που θα νοστιμίσει το φαγητό σου και θα σε κάνει να χορτάσεις. Ακόμα να φτιάξεις τη συνταγή;
Ένα νηστίσιμο σνακ που θα το γεύεσαι όλη μέρα
Υλικά συνταγής:
- 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, χωρισμένο
- 1 ½ κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- Χυμός από 1 λεμόνι, ή περισσότερο, για γεύση
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
Παρασκευή συνταγής:
- Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει ροζ, περίπου 2-3 λεπτά. Τα τοποθετούμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Ανακατεύουμε τον ζωμό λαχανικών και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ, περίπου 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε τις υπόλοιπες 6 κουταλιές βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να λιώσει και να μαλακώσει.
- Ανακατεύουμε τις γαρίδες και τις ρίχνουμε απαλά για να τα συνδυάσουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως, με γαρνιρισμένα με φύλλα μαϊντανού, αν θέλουμε.
Καλή μας απόλαυση!!!