Αφεθείτε στις πλούσιες γεύσεις της γαρίδας με βούτυρο σκόρδου, ένα πιάτο απλό και χορταστικό. Ιδανική για ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή μια ειδική περίσταση, αυτή η συνταγή αναδεικνύει τις καλύτερες γαρίδες με μια νόστιμη βουτυρώδη και σκορδάτη σάλτσα.
Συστατικά
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες
- 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Ετοιμάστε τις γαρίδες: Ξεκινήστε ξεπλένοντας τις γαρίδες με κρύο νερό και στεγνώνοντας τις με χαρτί κουζίνας. Καρυκεύουμε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Λιώνουμε το βούτυρο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, μαγειρεύοντας για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει το σκόρδο αλλά να μην ροδίσει.
- Μαγειρέψτε τις γαρίδες: Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι σε μία στρώση. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανή. Προσέξτε να μην ψηθούν υπερβολικά, καθώς οι γαρίδες μπορεί να γίνουν λαστιχένιες.
- Αν χρησιμοποιείτε λευκό κρασί, το ρίχνετε στο τηγάνι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά να μειωθεί ελαφρώς. Αυτό το βήμα προσθέτει ένα στρώμα πολυπλοκότητας στη σάλτσα, αλλά μπορείτε να το παραλείψετε αν προτιμάτε μια μη αλκοολούχα εκδοχή.
- Προσθέστε χυμό λεμονιού: Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα με περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμονιού όπως χρειάζεται.
- Πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από τις γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού στο πλάι.
Αυτές οι γαρίδες με βούτυρο σκόρδου συνδυάζονται υπέροχα με ψωμί, ζυμαρικά ή μια ελαφριά σαλάτα. Ο συνδυασμός σκόρδου, βουτύρου και μιας νότας λεμονιού δημιουργεί μια λαχταριστή σάλτσα που συμπληρώνει τέλεια τη φυσική γλυκύτητα της γαρίδας. Απολαύστε αυτό το εύκολο αλλά κομψό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!