Αν αναζητάτε μια γρήγορη και υγιεινή συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας ή θα αποτελέσει ένα απολαυστικό γεύμα για την οικογένεια σας, οι γαρίδες με σπανάκι είναι η τέλεια επιλογή! Αυτή η νόστιμη συνταγή συνδυάζει τα οφέλη των θαλασσινών με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του σπανακιού, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και χρώμα.
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (κατεψυγμένες ή φρέσκιες)
- 250 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο)
- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή εναλλακτικά γάλα καρύδας για υγιεινή επιλογή)
- 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι (χυμός)
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Μαϊντανός φρέσκος (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία Γαρίδων: Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις αφήσει να ξεπαγώσουν και να στραγγίσουν καλά. Αν είναι φρέσκιες, απλώς καθαρίστε τες και αφαιρέστε τη κοιλιά.
- Σοτάρισμα Σκορδάκι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να αναδειχθεί η αρωματική του γεύση.
- Προσθήκη Σπανακιού: Ρίξτε το σπανάκι στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί σε όγκο. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι, βεβαιωθείτε ότι έχει αποβάλει την περίσσεια υγρασίας.
- Γαρίδες και Κρέμα: Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ και να ψηθούν καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για γεύση.
- Σερβίρισμα: Αφού η σάλτσα έχει πήξει ελαφρώς, απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και απολαύστε το!
Αυτές οι γαρίδες με σπανάκι αποτελούν μια υπέροχη πρόταση για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα. Συνδυάζονται τέλεια με ρύζι ή ζυμαρικά, και σίγουρα θα γίνουν η αγαπημένη σας συνταγή! Καλή σας όρεξη!