Συστατικά:
- 2 κιλά αρνίσια σπάλα, κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τους κύβους αρνιού και ροδίστε από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το αρνί από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε μέσα το κόκκινο κρασί και το ζωμό βοδινού, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας για να φύγουν τυχόν ροδισμένα κομμάτια. Προσθέστε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Επιστρέψτε το αρνί στην κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 έως 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
- Σερβίρετε το αρνί Prentanier ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκα μυρωδικά και συνοδευόμενο από ψωμί κρούστας ή πουρέ πατάτας.
Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με ένα γεμάτο κόκκινο κρασί, όπως το Cabernet Sauvignon ή το Merlot. Απολαύστε τις πλούσιες και αλμυρές γεύσεις αρνιού Prentanier με τα αγαπημένα σας πρόσωπα για ένα ξεχωριστό γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Καλή όρεξη!