Είναι δροσιστικό, είναι γευστικό και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας συναρπάσει! Πρόκειται για το σορμπέ μανταρίνι, το οποίο είναι εύκολο στην παρασκευή και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Σας το παρουσιάζουμε:
Υλικά για 4-6 άτομα
10 μανταρίνια
3 ασπράδια αυγών
180 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
φύλλα από 4 κλωναράκια βασιλικό
Εκτέλεση
Κόβετε τα μανταρίνια στη μέση, βγάζετε τη σάρκα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και θρυμματίζετε στο μπλέντερ διατηρώντας τον χυμό. Βάζετε τα ασπράδια σε ένα μπολ με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Ανακατέψτε τον πολτό μανταρινιού με το μείγμα του αυγού, προσθέτοντας τα φύλλα βασιλικού.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ και έπειτα στη κατάψυξη.
Παγώνετε το μείγμα για 6 ώρες ανακατεύοντας το για 5 φορές κάθε 45 λεπτά. Αν έχετε παγωτομηχανή τότε ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας. Αφού παγώσει το σορμπέ, σερβίρετε σε μπολάκια ή μέσα στα μανταρίνια και κλείνετε με τα καπάκια τους.