Το ψήσιμο φρούτων κάνει το καλό ακόμα καλύτερο. Οι γεύσεις γίνονται πιο γλυκές καθώς τα φυσικά σάκχαρα καραμελώνουν, τα ζουμερά μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ζουμερά και ο καπνός από τη σχάρα σε όλα μια ξυλώδη γεύση. Και τα σημάδια της σχάρας πανέμορφα, σωστά; Αλλά πριν πετάξετε φρούτα στη φωτιά, ακολουθήστε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα αποτελέσματα καλύτερα όταν ψήνετε έχετε.
Μια ζεστή σχάρα ελαχιστοποιεί το κόλλημα
Ζεσταίνετε τη σχάρα σας σε μέτρια υψηλή για τουλάχιστον 10 λεπτά, στη συνέχεια ξύστε και λαδώστε τις σχάρες πριν απλώσετε τα φρούτα. Χρησιμοποιήστε ένα λάδι ουδέτερης γεύσης που είναι κατάλληλη για υψηλή θερμοκρασία, όπως το έλαιο καρθάμου.
Δεν χρειάζεται πάντα να λαδώνετε τα φρούτα
Αυτή η συμβουλή ισχύει για τα άτομα που χρησιμοποιούν για κοκτέιλ και επιδόρπια για να αποφύγετε την εμφάνιση μιας πετρελαιοκηλίδας. Εάν ψήνετε φρούτα στη σχάρα για μια αλμυρή συνταγή, όπως η σάλτσα φρούτων , το λάδι των φρούτων δεν θα είναι πρόβλημα.
Ζάχαρη Επικάλυψη των Εσπεριδοειδών σας
Πασπαλίζοντας την κομμένη πλευρά των εσπεριδοειδών όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα λάιμ και το γκρέιπφρουτ με κρυσταλλική ζάχαρη πριν τα βάλετε σε μια ζεστή, λαδωμένη σχάρα, δεν κολλάει η φλούδα και δίνει στην επιφάνεια του φρούτου ένα πραγματικά υπέροχο καραμελωμένο φινίρισμα. Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ροδέες ψητού λεμονιού και λάιμ για να γαρνίρετε κοκτέιλ και επιδόρπια.
Τα πιο πυκνά χρειάζονται περισσότερο χρόνο στη σχάρα
Ο ανανάς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί από ότι τα ροδάκια και τα εσπεριδοειδή. Για να βοηθήσετε τα πυκνά φρούτα να ζεσταθούν μέχρι το καπάκι, μπορείτε να βάλετε το καπάκι στη σχάρα για λίγα λεπτά τη φορά, ελέγχοντας για ετοιμότητα κάθε 5 λεπτά περίπου. Πώς ξέρετε ποτέ έχει γίνει; Πάρτε ένα δείγμα φέτας και δείτε αν είναι ζεστό στη μέση, αν αυτό είναι που θέλετε. Για ορισμένες συνταγές, μπορεί να θέλετε απλώς σημάδια ψησταριάς στην επιφάνεια.