Νιώθεις πρήξιμο; Αν ναι, σίγουρα υπάρχουν αρκετά κύρια πιάτα και συνοδευτικά που μπορείτε να φτιάξετε για να σας βοηθήσουν. Αυτές οι συνταγές θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το στομάχι σας, χάρη σε συστατικά όπως το γιαούρτι, το μάραθο και το τζίντζερ, που είναι γνωστό ότι μειώνουν τα συμπτώματα του φουσκώματος. Συνταγές όπως το Φιππινέζικο Tinola που είναι ουσιαστικά σούπα με τζίντζερ και σκόρδο, είναι υγιεινές, νόστιμες και γεμάτες με τα βασικά συστατικά που τρώνε ακόμη και οι διαιτολόγοι όταν θέλουν να ξεφουσκώσουν. Η Tinola, μια ανακουφιστική κοτόσουπα καρυκευμένη με άφθονο τζίντζερ και σκόρδο, έχει αμέτρητες παραλλαγές σε όλες τις Φιλιππίνες. Η σούπα απαιτεί φύλλα malunggay (γνωστός και ως moringa), τα οποία μπορούν να βρεθούν φρέσκα ή κατεψυγμένα στις ασιατικές αγορές. Το μποκ τσόι είναι ένα καλό υποκατάστατο. Αυξήστε ελεύθερα τις ποσότητες σκόρδου και σάλτσας ψαριού για μια ακόμα πιο γευστική σούπα. Σερβίρετε αυτή την εύκολη και υγιεινή κοτόσουπα μόνη της ή με ρύζι γιασεμί, κινόα ή άγριο ρύζι.
Η Tinola, μια παρηγορητική φιλιππινέζικη σούπα καρυκευμένη με άφθονο τζίντζερ και σκόρδο, έχει αμέτρητες παραλλαγές σε όλες τις Φιλιππίνες. Η σούπα απαιτεί φύλλα malunggay (γνωστός και ως moringa), τα οποία μπορούν να βρεθούν φρέσκα ή κατεψυγμένα στις ασιατικές αγορές. Το μποκ τσόι είναι ένα καλό υποκατάστατο. Αυξήστε ελεύθερα τις ποσότητες σκόρδου και σάλτσας ψαριού για μια ακόμα πιο γευστική σούπα. Σερβίρετε αυτή την εύκολη και υγιεινή κοτόσουπα μόνη της ή με ρύζι γιασεμί, κινόα ή άγριο ρύζι.
Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα ή λάδι αβοκάντο
- ½ φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο τζίντζερ σε λεπτές φέτες
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένα και κομμένα σε κομμάτια 1/2 ίντσας
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 1 ½ φλιτζάνι ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους πράσινη παπάγια ή chayote
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φύλλα malunggay ή φύλλα bok choy
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε κρεμμύδι, τζίντζερ και σκόρδο. μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να γίνεται ημιδιαφανές, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και το ζωμό. μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε παπάγια (ή chayote), malunggay (ή bok choy), σάλτσα ψαριού, αλάτι και πιπέρι. συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 5 λεπτά ακόμα.