Διατροφή

Φέτα ρόδι: Εκπληκτική συνταγή για ψητή φέτα με ρόδι

Φέτα ρόδι: Εκπληκτική συνταγή για ψητή φέτα με ρόδι
Φέτα ρόδι: Με το μείγμα των πολύχρωμων συστατικών του, αυτό το ορεκτικό γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της μεσογειακής και της μεσανατολικής κουζίνας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η ψητή φέτα είναι το είδος του πιάτου που αποτελεί απόδειξη της ζωηρής παλέτας των γεύσεων που δημιουργείται όταν μαγειρεύουμε σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Με το μείγμα των πολύχρωμων συστατικών του, αυτό το ορεκτικό γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της μεσογειακής και της μεσανατολικής κουζίνας. Με κάθε μπουκιά, θα βυθίζεστε σε ένα μωσαϊκό γεύσεων που απηχούν γενιές παράδοσης. Αυτό το πιάτο μιλά για τη διασύνδεση του φαγητού και της κληρονομιάς.


Γεύσεις από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής – ρόδι, ελιές, σκόρδο και κουκουνάρι – συνδυάζονται με ένα παρασκεύασμα ελληνικού στιλ ψημένης φέτας για να δημιουργήσουν μια συμφωνία υφών και γεύσεων. Από τους λεπτούς γήινους τόνους από το κουκουνάρι μέχρι το δροσερό ξέσπασμα των σπόρων του ροδιού, κάθε συστατικό αυτού του πιάτου φέρνει τη δική του ιστορία στο πιάτο. Καθώς φτιάχνετε αυτή τη φέτα στο φούρνο, ετοιμαστείτε να συνδέσετε την κουζίνα σας με έναν κόσμο πλούσιας παράδοσης και αξέχαστες γεύσεις.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
  • ¾ φλιτζάνι σπόροι ροδιού
  • ¾ φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο χοντροκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μελάσα ροδιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, για γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
  • 250 γρ. τυρί φέτα

Οδηγίες παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουκουνάρι, τους σπόρους ροδιού, τις ελιές, το ελαιόλαδο, τη μέντα, τον μαϊντανό, τη μελάσα ροδιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  • Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα κατά βούληση.
  • Τοποθετούμε τη φέτα σε ταψί.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα ροδιού πάνω στη φέτα.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  • Σερβίρουμε τη φέτα φούρνου σας με το ρόδι ως ορεκτικό ή σνακ, με κράκερ, πίτα ή φέτες μπαγκέτας.