Όλοι γνωρίζουμε πόσο θρεπτικά και απαραίτητα είναι τα όσπρια στη διατροφή μας. Η συνταγή που ακολουθεί θα σας ξετρελάνει, ενώ ,παράλληλα, ο συνδυασμός της γλυκοπατάτας θα σας αποζημιώσει γευστικά.
ΥΛΙΚΑ
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
- 1 μέτριο καρότο σε κυβάκια
- 1 γλυκοπατάτα σε κυβάκια
- 1/2 κιλό φασόλια χάντρες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 1/2 κούπα φιλτραρισμένο νερό
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, πιπέρι καγιέν (κατά βούληση)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1/2 κούπα μαϊδανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε.
- Προσθέστε την πιπεριά, το καρότο, την γλυκοπατάτα και το φασόλια και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τη ντομάτα και το νερό. Εάν χρειαστεί και άλλο νερό προσθέστε τόσο, ούτως ώστε να καλύπτονται τα φασόλια.
- Ρίξτε το αλάτι και τα καρυκεύματα, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 60 λεπτά.
- Κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊδανό.