Διατροφή

Φασόλια γίγαντες: Φασόλια γίγαντες με πράσο και λουκάνικο

Φασόλια γίγαντες: Φασόλια γίγαντες με πράσο και λουκάνικο
Φασόλια γίγαντες: Αυτό το χορταστικό πιάτο συνδυάζει κρεμώδη φασόλια γίγαντες με αλμυρές, πλούσιες γεύσεις πράσου και λουκάνικου. Ιδανικό για ένα νόστιμο γεύμα  ή για μια συγκέντρωση το Σαββατοκύριακο, είναι ένα γεύμα  που ετοιμάζεται εύκολα και είναι γεμάτο με πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτό το χορταστικό πιάτο συνδυάζει κρεμώδη φασόλια γίγαντες με αλμυρές, πλούσιες γεύσεις πράσου και λουκάνικου. Ιδανικό για ένα νόστιμο γεύμα  ή για μια συγκέντρωση το Σαββατοκύριακο, είναι ένα γεύμα  που ετοιμάζεται εύκολα και είναι γεμάτο με πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.


        Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια φασόλια γίγαντες (όπως Gigantes ή φασόλια γίγαντες lima), μουλιασμένα όλη τη νύχτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε φέτες και ξεπλυμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 πικάντικα ιταλικά λουκάνικα (ή της επιλογής σας), αφαιρέθηκε το περίβλημα
  • 1 κονσέρβα  ντομάτες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

        Οδηγίες:

  1. Προετοιμάστε τα φασόλια : Αφού μουλιάσετε τα φασόλια γίγαντες όλη τη νύχτα, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τα φασόλια με φρέσκο ​​νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο : Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσα σε φέτες και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό μέχρι να μυρίσει.
  3. Μαγειρέψτε το λουκάνικο : Προσθέστε το λουκάνικο στην κατσαρόλα, σπάζοντας το με ένα κουτάλι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το λουκάνικο, περίπου 6-8 λεπτά.
  4. Ανακατέψτε τα υλικά : Ανακατέψτε τις ντομάτες σε κύβους, τα μαγειρεμένα φασόλια γίγαντες, το ζωμό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει απαλά. Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ζεσταθούν όλα και να ενωθούν οι γεύσεις.
  5. Σερβίρετε : Προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται. Ρίξτε τα φασόλια γίγαντες με πράσο και λουκάνικο σε μπολ και γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με ψωμί κρούστας ή μια απλή πράσινη σαλάτα.

Απολαύστε αυτό το ανακουφιστικό γεύμα που αναδεικνύει τη νόστιμη αρμονία των φασολιών, του πράσου και του λουκάνικου!