Τα φασολάκια Almondine είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή με αμπελοφάσουλα, η οποία είναι μακράν η καλύτερη συνταγή με πράσινα φασόλια που θα δοκιμάσετε ποτέ. Ένα απλό συνοδευτικό που είναι γεμάτο με γεύση, αλλά και εξαιρετική θρεπτική αξία. Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα, με σκόρδο και τραγανά αμύγδαλα, τα οποία είναι αρκετά για να σας τρέχουν τα σάλια και να ζητάτε περισσότερα. Αν ψάχνετε για μια εύκολη συνταγή με πράσινα φασόλια για καθημερινή χρήση τότε μόλις την βρήκατε!
Μην σας ξενίζουν τα φασόλια, γιατί πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα πράσινα φασόλια παρέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα και φυτικές ίνες. Έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Τα πράσινα φασόλια είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που παρέχουν επίσης καρδιαγγειακά οφέλη.
Ο χρόνος προετοιμασίας για τα φασολάκια Almondine είναι 5 λεπτά και ο χρόνος μαγειρέματος μόλις 7 λεπτά.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 2 κιλά φρέσκα πράσινα φασόλια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
- ½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
Για να πετύχει άψογα η συγκεκριμένη συνταγή, δεν πρέπει να κάνετε κάτι ιδιαίτερο. Αυτό που χρειάζεται είναι απλά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.
- Βήμα 1: Πλένουμε και κόβουμε τα πράσινα φασόλια και τα στεγνώνουμε ταμποναριστά.
- Βήμα 2: Ξεφλουδίστε το σκόρδο και αφού ψιλοκόψετε πιέστε το για να φύγουν τα υγρά του. Θα χρειαστείτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο για να γίνουν νόστιμα τα αμπελοφάσουλα.
- Βήμα 3: Ζυγίστε τα αμύγδαλα, μετρήστε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν ξεκινήσετε.
- Βήμα 4: Πριν ξεκινήσετε να ζεστάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί ρίξτε το ελαιόλαδο. Έπειτα ρίξτε τα φασόλια στο λάδι και ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε δύο παρτίδες, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το τηγάνι σας. Αφήστε τα φασόλια να μαγειρευτούν για περίπου 3 λεπτά και θα αποκτήσουν ένα έντονο πράσινο χρώμα καθώς μαγειρεύονται. Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι και τα αμύγδαλα. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά αν προτιμάτε να είναι al dente, αν όχι συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
- Βήμα 5: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C. Χρησιμοποιήστε ένα βαρύ ταψί και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και ψήνετε για 10 λεπτά, ανακατεύετε και στη συνέχεια ψήνετε για άλλα 10 λεπτά. Προσέχετε τα αμύγδαλα για να μην καούν.