Διατροφή

Φακές συνταγή: Πόσο θρεπτικές είναι και πόσο βοηθούν στην μακροζωία;

Φακές συνταγή: Πόσο θρεπτικές είναι και πόσο βοηθούν στην  μακροζωία;
Φακές συνταγή: Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλους ιδιαίτερα για κρύο καιρό!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Εδώ είναι μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για σούπα φακές! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλους ιδιαίτερα για κρύο καιρό και για να τη μοιραστούμε με φίλους και συγγενείς! Το να φτιάξουμε την ιδανική σούπα με φακές ίσως να σας φαίνεται αρκετά εύκολο. Η αλήθεια είναι ότι τις φακές δεν τις τρώνε πολλοί για τον λόγο ότι δεν δίνεται η δέουσα προσοχή για την προετοιμασία, για την παρασκευή αλλά και για το σερβίρισμά τους. Είναι ένα όσπρια που εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που απλόχερα μας προσφέρει, συμβάλλει κατά πολύ και στην μακροζωία. διαβάσετε την παρακάτω συνταγή, προετοιμάστε τα υλικά σας και θα δείτε ότι πραγματικά θα λατρέψετε τις φακές ακόμα και αν δεν είστε από τους φανατικούς θαυμαστές τους.


Τα συστατικά που χρειάζονται για την παρασκευή αυτού του υπέροχου φαγητού είναι αρκετά αλλά όλοι τα έχουμε ήσδη στα ντουλάπια της κουζίνας μας και είναι:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κίτρινα κρεμμύδια
  • 1 κιλό baby καρότα
  • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 28 ουγγιές κονσερβοποιημένες ντομάτες θρυμματισμένες
  • 2 φλιτζάνια κόκκινες φακές
  • Κουρκουμάς για γεύση
  • Μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Πιπέρι καγιέν για γεύση
  • Πάπρικα για γεύση

Κατευθύνσεις:

Κόψτε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς αμέσως μετά πρέπει να ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα και έπειτα μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. όταν όλα αυτά γίνουν θα πρέπει να προσθέσετε μέσα στο μείγμα, το ζωμό λαχανικών, την κονσέρβα ντομάτες και τις φακές. Αφήστε τη σούπα να πάρει μία βράση. Φέρτε τη σούπα να πάρει μια βράση κα προσθέστε τον κουρκουμά, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα. Χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε τη σούπα με το καπάκι. Έπειτα μαγειρέψτε τη σούπα για μια ώρα. Οι φακές θα αρχίσουν να μαλακώνουν και θα αρχίσουν να πήζουν. Σερβίρετε και απολαμβάνετε!