Οι αναλογικές ποσότητες που σου δίνουμε εμείς, είναι για μία τετραμελή οικογένεια, ωστόσο εννοείτε ότι με διπλές μερίδες θα καταφέρετε να φτιάξετε μεγαλύτερες ποσότητες. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι τα 25 λεπτά.
Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά όλα τα συστατικά τα οποία θα χρειαστείτε για την παρασκευή του υγιεινού εδέσματος.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι φρυγανισμένο πλιγούρι φαγόπυρου
- 1 φλιτζάνι φασόλια κέλυφος edamame
- 2 ραπανάκια, πολύ φέτες
- 1 φλιτζάνι βλαστών φασολιών
- 2 λιβανέζικα αγγούρια, κομμένα σε κορδέλες
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- ¼ φλιτζάνι vegannaise τσίλι (¼ φλιτζάνι vegan μαγιονέζα συν ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι)
- 1 φλιτζάνι kimchi
- 1 φύλλο nori, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
- χούφτα φρέσκο κορίανδρο , για σερβίρισμα
- sriracha (προαιρετικό)
Τρόποι εκτέλεσης
- Ξεπλύνετε και στραγγίστε πολύ καλά το φαγόπυρο. Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα, καλύψτε το φαγόπυρο με 4 φλιτζάνια νερό και μια πρέζα αλάτι και αφήστε το να βράσει. Στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία, καλύψτε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Ξεπλύνετε καλά και στραγγίξτε το μαγειρεμένο φαγόπυρο και χωρίστε το σε 4 μπολ. Τακτοποιήστε το edamame, το ραπανάκι, τα λαχανάκια, το αγγούρι και το αβοκάντο πάνω από το φαγόπυρο. ψιλοβρέχουμε με χορτοφάγους και πάνω με κιμά, νορί, σουσάμι και κόλιανδρο.
- Περιχύνουμε με σάλτσα ή σάλτσα shoyu.