Διατροφή

Εύκολο Carrot cake: Το κέικ καρότου που λαχταράς να δοκιμάσεις

Εύκολο Carrot cake: Το κέικ καρότου που λαχταράς να δοκιμάσεις
Εύκολο Carrot cake: Ένα γευστικό και υγιεινό επιδόρπιο με βάση το θαυματουργό καρότο, με γλάσο που το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο πλούσιο και ελκυστικό.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Συμπληρώστε αυτό το κλασικό κέικ καρότου με γλάσο και ψιλοκομμένα καρύδια στα γλυκά της εβδομάδα σας. Σερβίρεται ως γλυκό με ένα φλιτζάνι τσάι
οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το κέικ με καρότο αποτελεί ένα δυναμωτικό γλυκό, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί κατά τη διάρκεια όλη της ημέρας. Δεν είναι τόσο γλυκό, όπως τα άλλα κέικ που γνωρίζουμε, αλλά έχει κι αυτό τη γευστικότητά του! Είναι η καλύτερη επιλογή για να το σερβίρετε σε άτομα που δεν ξέρετε αν τους αρέσουν τα γλυκά!


Υλικά συνταγής:

  • 230 ml φυτικό λάδι, συν έξτρα για τη φόρμα
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ πορτοκάλι, ξύσμα
  • 265 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 335 γρ ζάχαρη
  • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ¼ φρέσκο ​​μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 265 γρ καρότα (περίπου 3) τριμμένα
  • 100 γρ σουλτανίνα ή σταφίδες
  • 100 γρ καρύδια ή πεκάν, χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Για το γλάσο

  • 100 γρ βούτυρο ελαφρώς αλατισμένο, μαλακό
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια μαλακό τυρί

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Λαδώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά σε δύο φόρμες για κέικ 20 εκ. με λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο με μια πρέζα αλάτι. Πιέζουμε για τυχόν σβόλους ζάχαρης μέσα από τα δάχτυλά μας, ανακινώντας το μπολ μερικές φορές για να βγουν οι σβώλοι στην επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά σε αυτό με τα στεγνά υλικά, μαζί με τα καρότα, τις σταφίδες και τους μισούς ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και μετά τα μοιράζουμε ανάμεσα στις φόρμες.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το πιρούνι που θα τοποθετήσουμε στο κέντρο του κέικ. Εάν κάποιο υγρό μείγμα κολλήσει στο πιρούνι,
    το επιστρέφουμε στο φούρνο για 5 λεπτά και μετά ελέγχουμε ξανά. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στις φόρμες.
  • Για να φτιάξουμε το γλάσο, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το μισό μαλακό τυρί και χτυπάμε ξανά, μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο.
  • Βγάζουμε τα κέικ από τα φορμάκια και ρίχνουμε στο ένα το μισό γλάσο. Τοποθετούμε το άλλο κέικ από πάνω του, περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια.
  • Διατηρείται στο ψυγείο έως και πέντε ημέρες. Καταναλώνεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή απόλαυση!!!