Διατροφή

Επιδόρπιο: Τα σοκολατένια τρουφάκια ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!

Επιδόρπιο: Τα σοκολατένια τρουφάκια ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!
Επιδόρπιο: Τα σοκολατένια τρουφάκια αποτελούν την καλύτερη λύση για τους καλεσμένους που θα έρθουν στο σπίτι σας τελευταία στιγμή!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα γρήγορο και γευστικό γλυκό; Τα σοκολατένια τρουφάκια αποτελούν την καλύτερη λύση για τους καλεσμένους που θα έρθουν στο σπίτι σας τελευταία στιγμή! Είναι πολύ νόστιμα και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!


Σοκολατένια Τρουφάκια

Υλικά συνταγής:

  • 30 γρ βούτυρο
  • 30 g (1 ⁄4 φλιτζάνι) κακάο σε σκόνη
  • 395g κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • Σοκολατένια ή χρωματιστά πασπαλίσματα, για επικάλυψη 

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Αλείφουμε ένα πιάτο με βούτυρο. Λιώνουμε τα 30 γρ βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και το συμπυκνωμένο γάλα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Βήμα 2: Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης, για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει πολύ πηχτό το μείγμα. (Θα πρέπει να μείνει χωρισμένο για λίγα δευτερόλεπτα όταν περνάτε το κουτάλι στον πάτο του τηγανιού.) Αδειάζουμε σε προετοιμασμένη πιατέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει και να σφίξει αρκετά.

Βήμα 3: Απλώνουμε τα ραντίσματα σε ένα πιάτο. Χρησιμοποιούμε λαδωμένα χέρια για να κυλήσετε 3 επίπεδα κουταλάκια του γλυκού μείγμα σε μπάλες. Τυλίγουμε τα μπαλάκια και τα πασπαλίζουμε και τακτοποιούμε σε μικρές χάρτινες θήκες για να σερβίρουμε.