Διατροφή

Επιδόρπιο: Κλασική συνταγή για cupcakes βανίλιας

Επιδόρπιο: Κλασική συνταγή για cupcakes βανίλιας
Επιδόρπιο: Φτιάξτε κλασσικά cupcakes με βανίλια και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί κλασικά υλικά για cupcakes, με ιαπωνικές τεχνικές που εφαρμόζονται για τα πιο απαλά, βελούδινα cupcakes που θα φτιάξετε ποτέ!


Τι χρειάζεστε:

  • Απλό αλεύρι (γνωστό και ως αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, όχι κρύα στο ψυγείο
  • Μπέικιν πάουντερ
  • Γάλα, πλήρες
  • Ζάχαρη
  • Λάδι
  • Εκχύλισμα βανίλιας

Πώς να φτιάξετε cupcakes βανίλιας

Χρησιμοποιήστε ένα χτυπητήρι χειρός  αντί για ένα μίξερ – για μικρές μερίδες σαν αυτές, συνδυάζεται καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι χειρός, με το οποίο μπορείτε να μετακινηθείτε γύρω από το μπολ αντί για ένα μεγάλο μπολ μίξερ. Εάν χρησιμοποιείτε μίξερ βάσης, θα πρέπει να ξύσετε τις πλευρές και τη βάση καλά για να εξασφαλίσετε ότι το κουρκούτι ενώνεται ομοιόμορφα. Δεν υπάρχει περιττή ζύμη σε αυτή τη συνταγή!

 Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη –  Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 7 ολόκληρα λεπτά μέχρι να πήξουν και να γυαλίσουν, να αλλάξει από κίτρινο σε λευκό και να τριπλασιαστεί σε όγκο (λίγο πάνω από το διπλάσιο βάθος στο μπολ).

Χτυπάτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών σε 3 παρτίδες, ανακατεύοντας για μόλις 5 δευτερόλεπτα στο Speed ​​1 ενδιάμεσα. Αυτό θα κάνει το μείγμα να ομογενοποιηθεί– μην ανησυχείτε αν υπάρχουν κάποιες ραβδώσεις στο μπολ που δεν ανακατεύονται.

Λιώστε το βούτυρο και ζεστάνετε το γάλα – χρησιμοποιήστε φούρνο μικροκυμάτων ή το μάτι της κουζίνας για να ζεστάνετε το γάλα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει.

 Ανακατέψτε λίγη ζύμη σε ζεστό γάλα (σκλήρυνση) – αυτό εξυπηρετεί δύο σκοπούς: α) να μειώσει τη θερμοκρασία του ζεστού γάλακτος έτσι ώστε να μην «μαγειρέψει» τα αυγά και β) να ελαφρύνει την πυκνότητα του ζεστού γάλακτος ώστε να αναμειγνύεται γρηγορότερα όταν προστίθεται στο υπόλοιπο μείγμα του χτυπημένου αυγού.

Ρίξτε αργά το μείγμα γάλακτος ξανά στα χτυπημένα αυγά για 15 δευτερόλεπτα ενώ χτυπάτε στη χαμηλότερη ταχύτητα. Ξύστε τις πλευρές του μπολ και μετά ανακατέψτε για 10 δευτερόλεπτα – η ζύμη θα πρέπει τώρα να είναι λεία.

 Γεμίστε τις επενδύσεις για cupcakes  με το μείγμα – Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με ένα scoup. Το τυπικό μέγεθος είναι 1/4 φλιτζάνι που είναι στην πραγματικότητα η τέλεια ποσότητα για cupcakes!

Καλή σας απόλαυση!!!