Διατροφή

Επιδόρπιο: Εύκολο και νόστιμο σουφλέ σοκολάτας

Επιδόρπιο: Εύκολο και νόστιμο σουφλέ σοκολάτας
Επιδόρπιο: Σουφλέ σοκολάτας, έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτά τα σουφλέ φαίνονται και έχουν γεύση gourme επιδορπίου, αλλά χρειάζονται μόνο μισή ώρα για να γίνουν. Είναι νόστιμα και εντυπωσιακά από μόνα τους, αλλά μπορείτε να πασπαλίζετε από πάνω τη ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα αμέσως αφού βγουν τα σουφλέ από τον φούρνο και τα σερβίρετε με σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό.


Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά συνταγής:

  • Μαλακωμένο ανάλατο βούτυρο και κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
  • ¼ φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρίψτε μια λεπτή, ομοιόμορφη στρώση βουτύρου στο κάτω μέρος και στις πλευρές τεσσάρων κεραμικών και, στη συνέχεια, πασπαλίστε με ζάχαρη για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Ανακινήστε την περίσσεια ζάχαρη. Βάζετε τις πιατέλες στο ψυγείο μέχρι να γεμίσουν.

Βάλτε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μεγάλο αντιθερμικό μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Λιώστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζετε από την κατσαρόλα και σκουπίζουμε τον πάτο του μπολ να στεγνώσει. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και 2 κρόκους αυγών (κρατήστε τον υπόλοιπο κρόκο για άλλη χρήση). Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ μέχρι να σχηματιστούν μέτρια σφιχτές κορυφές. Ρίξτε το ένα τρίτο από τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε με το σύρμα για να χαλαρώσει το μείγμα σοκολάτας. Προσθέστε τα μισά από τα υπόλοιπα λευκά και διπλώστε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να μείνουν μερικές λευκές λωρίδες. Προσθέστε τα υπόλοιπα λευκά και διπλώστε απαλά μέχρι να εξαφανιστεί η τελευταία ράβδος λευκού. Βάλτε τα παγωμένα έτοιμα πιάτα σε ένα φύλλο ψησίματος και μοιράστε το κουρκούτι ομοιόμορφα μεταξύ τους.

Ψήνετε μέχρι να φουσκώσουν πάνω από τις ζάντες και να σταθεροποιηθούν, 12 με 14 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.