Οι ημέρες είναι γιορτινές και είναι λογικό να αναζητάτε λίγη παραπάνω σοκολάτα αυτή την περίοδο. Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο για δείπνο σε ελάχιστη ώρα. Αυτές οι πουτίγκες σοκολάτας, γνωστές και ως κέικ λάβας, είναι πεντανόστιμες! Θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας και θα ζητάνε κι άλλες! Προτιμήστε τες!!!
Πουτίγκα Σοκολάτας
Συστατικά συνταγής:
- 100 γραμμάρια βούτυρο, συν επιπλέον για λαδόκολλα
- 100 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 150 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ αλεύρι απλό
- κρέμα, για σερβίρισμα
Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
ΒΗΜΑ 2
Βάλτε 100 γραμμάρια βούτυρο και 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη σε ένα πυρίμαχο μπολ και βάλτε τα σε ένα τηγάνι με ζεστό νερό (ή εναλλακτικά βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων και λιώστε σε 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή θερμοκρασία) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά για 15 λεπτά.
ΒΗΜΑ 3
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα χειρός, ανακατέψτε 150 γραμμάρια ανοιχτό καφέ μαλακή ζάχαρη, μετά 3 μεγάλα αυγά, ένα κάθε φορά, ακολουθούμενα από ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και τέλος 50 γραμμάρια απλό αλεύρι. Μοιράστε το μείγμα σε μικρά σκεύη ή κούπες.
ΒΗΜΑ 4
Τώρα μπορείτε να βάλετε το μείγμα είτε στο ψυγείο, είτε στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να τα ψήσετε. Μπορεί να μαγειρευτεί κατευθείαν από την κατάψυξη για 16 λεπτά ή να ψηθεί τώρα για 10-12 λεπτά έως ότου οι κορυφές είναι σφιχτές στην αφή, αλλά οι μεσαίες εξακολουθούν να αισθάνονται καλαμαρισμένες.
ΒΗΜΑ 5
Περάστε προσεκτικά ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη κάθε πουτίγκας, στη συνέχεια απλώστε τα σε πιάτα σερβιρίσματος και σερβίρετε με ενιαία κρέμα.
Καλή σας απόλαυση!!!