Είτε τα απολαμβάνετε ως ένα τραγανό σνακ, ως υλικό σε σαλάτα ή ψητό σε νόστιμες πίτες, τα μήλα είναι τα πιο δημοφιλή φρούτα αυτούς τους μήνες του χρόνου. Το αγαπημένο φρούτο είναι καλή πηγή φυτικών ινών και μπορείτε να βρείτε αρκετές ποικιλίες του με ελαφρώς διαφορετικές γεύσεις.
Μάλιστα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Reading αποφάσισαν να εξετάσουν τα πραγματικά οφέλη αυτού του θαυματουργού φρούτου και ανακάλυψαν ότι το δύο είναι ο μαγικός αριθμός για να διατηρήσουμε την υγεία μας. Αν δεν θέλετε να τα καταναλώνετε σκέτα, υπάρχουν διάφοροι δημιουργικοί τρόποι να τα εντάξετε στη διατροφή σας και μάλιστα να προσθέσουν ιδιαίτερη γεύση στα γεύματά σας.
Μάφινς μήλου με αμύγδαλα και μαυροσίταρο
Ξεκινήστε τη μέρα σας με απολαυστικά μάφινς ξηρών καρπών με μήλο. Αυτή η συνταγή είναι γλυκιά με σπιτική σος μήλου και φρέσκων χουρμάδων, οπότε μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς να νιώσετε τύψεις για τη ζάχαρη. Προσθέστε κανέλα, κάρδαμο, τζίντζερ και αλάτι για να ενισχύσετε τη γεύση, ενώ το γιαούρτι και το ελαιόλαδο θα διατηρήσουν την υγρασία των μάφινς. Καταψύξτε τις έξτρα μερίδες για άλλα σας πρωινά. Τονοσαλάτα με μήλο
Δώστε στη σαλάτα σας περισσότερα θρεπτικά συστατικά, προσθέτοντας μήλα σε σαλάτες που περιέχουν τόνο, κοτόπουλο ή φασόλια. Για περισσότερα ιχνοστοιχεία και σίδηρο, χρησιμοποιήστε το σπανάκι ως βασικό υλικό και προσθέστε στη συνέχεια το μήλο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και λίγα καρύδια για έξτρα υγιεινά λιπαρά και τραγανή υφή.
Βούτυρο μήλου
Όταν έρχεται το απόγευμα και έχουμε όρεξη για κάτι γλυκό, μπορούμε να επιλέξουμε να καταναλώσουμε σπιτικό βούτυρο μήλου και συγκεκριμένα να το απλώσουμε πάνω σε μια φέτα ψωμί. Έχει μόνο 5 υλικά: μήλα, κανέλα, τζίντζερ, γαρύφαλλο και νερό.
Ως βασικό συστατικό στα ψητά φαγητά
Όταν ετοιμάζουμε κρέας ή ψάρι στο φούρνο, συνηθίζουμε παραδοσιακά να προσθέτουμε πατάτες, ντομάτα ή και άλλα λαχανικά, όπως καρότο ή λαχανάκια Βρυξελλών. Όμως, αν θέλετε να καταναλώνετε περισσότερα μήλα, προσθέστε τα σε μεγάλους κύβους στο ψητό σας φαγητό στο φούρνο. Προσθέστε τα μπαχαρικά σας και παραλείψετε το αλάτι για να διατηρήσετε χαμηλά τα επίπεδα του νατρίου.