Όλες έχουμε βρεθεί αντιμέτωπες με την ερώτηση:
Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το να ανταλλάσσω ιδέες με άλλες μαμάδες με ξεμπλοκάρει. Επίσης, βοηθά πολύ το να σκέφτομαι τι ωραίο και υγιεινό να φτιάξω για τα παιδιά – και να φάμε κι εμείς, γιατί ποιος μαγειρεύει 2 φαγητά και γιατί;
Παρακάτω, σας έχω μια λίστα με 15 φαγητά που έφτιαξα για μεσημεριανό τις 15 μέρες που πέρασαν. Δεν είναι τίποτε σπουδαίο, αλλά ίσως σας δώσουν κάποιες νέες ιδέες!
15 ωραίες ιδέες για μεσημεριανό:
- Ψάρι με λαχανικά (γλυκοπατάτα, κολοκυθάκια, μπρόκολο) ψητό σε λαδόκολλα
- Σπιτικές κοτομπουκιές στον φούρνο
- Κεφτεδάκια κοτόπουλου
- Κροκέτες Μπρόκολου
- Μπιφτέκια μοσχαρίσια με πατάτες φούρνου
- Φακές με γλυκοπατάτα και καρότο
- Βραστό ψάρι με πουρέ λαχανικών
- Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
- Burger με κινόα
- Noodles με λαχανικά και κοτόπουλο
- Ριζότο με μανιτάρια
- Πίτσα με εύκολη βάση από γιαούρτι, λαχανικά και τυρί
- Φασολάκια με καρότο και μανιτάρια
- Αυγά στραπατσάδα (καγιανάς) με ανθότυρο και φρυγανισμένα ψωμάκια
- Μοσχάρι με κους κους και λαχανικά
Το δοκιμάσαμε: Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!
Πανεύκολη αλλά και σούπερ υγιεινή ζύμη για πίτσα που θα φτιάξεις εύκολα με λίγα υλικά!
Αυτή η απλή ζύμη μετατρέπεται σε μία τσιχλωτή και αφράτη κρούστα, χωρίς ίχνος από την αψιά γεύση του γιαουρτιού.
Συνολικός χρόνος: 27 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
Μερίδες: 6 – 8
Υλικά για τη ζύμη για πίτσα
1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα άπαχο γιαούρτι
Εκτέλεση για τη ζύμη για πίτσα
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ, ανακατέψτε το αλεύρι με το γιαούρτι.
- Ρίξτε λίγο επιπλέον αλεύρι στο τραπέζι ή σε όποια επιφάνεια σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για να ζυμώσετε τη ζύμη. Τοποθετήστε την μπάλα της ζύμης επάνω, ζυμώνοντας με τα χέρια σας. Αν κολλάει στα χέρια σας, πασπαλίστε λίγο επιπλέον αλεύρι. Ζυμώστε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, που θα τη νιώθετε σαν Play Doh, αλλά με μεγάλη ελαστικότητα.
- Απλώστε τη ζύμη σε ένα ευθυγραμμισμένο φύλλο ψησίματος, μέχρι να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό ή λίγο παραπάνω και στη συνέχεια καλύψτε το με σάλτσα ντομάτας, κίτρινο τυρί και άλλα καλούδια της επιλογής σας.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά ή έως ότου η κρούστα έχει φουσκώσει και έχει αποκτήσει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα και το σύνολο των τυριών έχει λιώσει.