Διατροφή

Δροσιστική σαλάτα: Καλοκαιρινή σαλάτα με χαλούμι

Δροσιστική σαλάτα: Καλοκαιρινή σαλάτα με χαλούμι
Δροσιστική σαλάτα: Το καλοκαίρι μάς αρέσει να τρώμε ελαφριά και δροσιστικά γεύματα, γεμάτα με λαχανικά και αρωματικά βότανα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το τυρί χαλούμι στη σχάρα και τα τραγανά κρουτόν παρμεζάνας κάνουν αυτή τη σαλάτα να φαίνεται χορταστική και ουσιαστική. Σερβίρεται με ένα νόστιμο ζεστό ντρέσινγκ ντομάτας και τσίλι, αυτή η σαλάτα είναι επίσης γεμάτη γεύση. Για να κάνετε τη σαλάτα ακόμα πιο ζωντανή και δροσερή, προσθέστε ντοματίνια ανάμεικτου χρώματος.


Σαλάτα με χαλούμι

Συστατικά συνταγής:

  • 75 γρ ψωμί με προζύμι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα ή χορτοφαγικό σκληρό τυρί, ψιλοτριμμένο
  • 250 γρ χαλούμι σε χοντρές φέτες
  • 80γρ κάρδαμο, σπανάκι και ρόκα
  • 100 γραμμάρια αρακά κομμένο στη μέση κατά μήκος
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • Για το ντρέσινγκ ντομάτας και τσίλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 40 γρ λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια ντοματίνια (ανάμεικτα χρώματα αν υπάρχουν)κομμένα στη μέση
  • χούφτα φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Παρασκευής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα 180°C. Κόψτε το ζυμωτό ψωμί σε μπουκιές και απλώστε το σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύνετε με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα και στη συνέχεια ψήστε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφί. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι προσθέστε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ εκτός από τα ντοματίνια και τον βασιλικό και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέστε τα ντοματίνια. Αφήστε να μαλακώσει το dressing για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα από τον βασιλικό. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Περιχύστε τις φέτες χαλούμι με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τις προσθέστε στο τηγάνι σε μία στρώση. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να απανθρακωθούν. Ανακατέψτε τη σαλάτα νεροκάρδαμο, τον αρακά και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος. Από πάνω ρίξτε τα κρουτόν με προζύμι και το χαλούμι. Περιχύστε με τη ζεστή ντρέσινγκ ντομάτας και τσίλι για να σερβίρετε.

Συμβουλή: Τα κρουτόν μπορούν να παρασκευαστούν, να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και 24 ώρες.