Διατροφή

Δροσερή σαλάτα: Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα του δάσους και αμύγδαλα

Δροσερή σαλάτα: Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα του δάσους και αμύγδαλα
Δροσερή σαλάτα: Αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα του δάσους είναι ελαφριά, δροσερή και γεμάτη από τις γεύσεις των εποχιακών φρούτων και φρέσκων πράσινων.

Αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα του δάσους είναι ελαφριά, δροσερή και γεμάτη από τις γεύσεις των εποχιακών φρούτων και φρέσκων πράσινων. Αποτελεί ιδανική συνοδευτική σαλάτα για ψητά κρέατα ή επιδόρπιο πιάτο μόνη της. Απολαύστε την στον αέρα, ως εξαιρετική προσθήκη στην καλοκαιρινή εμπειρία δείπνου!

Συνταγή για Καλοκαιρινή Σαλάτα με Φρούτα του Δάσους

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια ανάμεικτα φρούτα του δάσους (όπως φράουλες, μύρτιλλα, βατόμουρα, σμέουρα)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1/4 φλιτζάνι φλούδες αμυγδάλου (ψημένες)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο extra virgin
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

  • Ετοιμασία της Σάλτσας:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μέλι, το μπαλσάμικο ξίδι και το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν καλά. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Αφήστε στην άκρη.

  • Ψήσιμο των Αμυγδάλων:

Σε ένα ξηρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ψήστε τις φλούδες αμυγδάλου μέχρι να γίνουν ελαφρώς χρυσό και αρωματικές, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακατεύετε συχνά για να μην καούν. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.

  • Συγκρότηση της Σαλάτας:

Πλύντε και στεγνώστε καλά τα ανάμεικτα φρούτα του δάσους και τα φύλλα σπανακιού. Σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, ανακατέψτε τα ανάμεικτα φρούτα του δάσους, τα φύλλα σπανακιού, το ξινόγαλα, τις φλούδες αμυγδάλου, τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.

  • Προσθήκη της Σάλτσας:

Ρίξτε την προετοιμασμένη σάλτσα μελιού-μπαλσάμικο πάνω από τα συστατικά της σαλάτας.

  • Ανακάτεμα Απαλά:

Χρησιμοποιώντας προσοχή, ανακατέψτε απαλά τη σαλάτα μέχρι να ενσωματωθεί η σάλτσα σε όλα τα συστατικά.

  • Σερβίρισμα:

Μοιράστε την καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα του δάσους σε μονάδες σερβιρίσματος ή μπολ. Προαιρετικά, γαρνίρετε με μερικά επιπλέον φύλλα δυόσμου και μια πρέζα ξινόγαλα ή αμύγδαλα στην κορυφή.