Διατροφή

Donut time: Πώς να φτιάξετε σπιτικά donuts με γλάσο

Donut time: Πώς να φτιάξετε σπιτικά donuts με γλάσο
Donut time: Μια εύκολη συνταγή για donuts βήμα προς βήμα και χρήσιμες συμβουλές επιτυχίας, για να τα απολαύσετε πεντανόστιμα και αφράτα.

Το να φτιάξετε σπιτικά donuts με γλάσο είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Έτοιμα σε περίπου 2 ώρες, αυτά τα λουκουμάκια από το αγαπημένο σας αρτοποιείο, αλλά φτιάχνονται στην άνεση του σπιτιού σας.

Υλικά

  • Γάλα: Το υγρό ενεργοποιεί τη μαγιά. Το πλήρες γάλα είναι απαραίτητο για την πιο τρυφερή ζύμη – ή μπορείτε να δοκιμάσετε βουτυρόγαλα. Τα γάλατα με χαμηλά λιπαρά ή τα μη γαλακτοκομικά λειτουργούν ελάχιστα, αλλά τα ντόνατς δεν είναι τόσο γευστικά ή πλούσια.
  • Μαγιά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενεργή ξηρή μαγιά ή στιγμιαία μαγιά. Εάν χρησιμοποιείτε μαγιά στιγμιαίας μαγιάς, ο χρόνος ανύψωσής σας θα είναι λίγο μικρότερος.
  • Ζάχαρη: Η ζάχαρη γλυκαίνει τα ντόνατς, αλλά επίσης τροφοδοτεί τη μαγιά, αυξάνει τη δραστηριότητά της και μαλακώνει τη ζύμη.
  • Αυγά: Τα αυγά παρέχουν δομή και γεύση.
  • Βούτυρο: Το λιωμένο βούτυρο υπόσχεται ενισχυμένη γεύση.
  • Αλάτι & Εκχύλισμα Βανίλιας: Και τα δύο προσθέτουν γεύση. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας .
  • Μοσχοκάρυδο: Λίγο μοσχοκάρυδο είναι το μυστικό συστατικό για αυτή τη ζεστή, ανακουφιστική γεύση αρτοποιίας. Αν έχετε φτιάξει ποτέ τα μάφιν μου με τσιπ σοκολάτας , ξέρετε ότι προσθέτει μια υπέροχη ποπ γεύση!
  • Αλεύρι: Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι η δομή της ζύμης. Θα μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε όλο και περισσότερο αλεύρι καθώς ανακατεύετε τη ζύμη, αλλά μην το κάνετε. Θέλετε μια πολύ μαλακή, μαξιλαροζύμη για μαλακά, μαξιλάρια ντόνατς. Η ζύμη μπορεί ακόμα να είναι ελαφρώς κολλώδης. Όταν ζυμώνετε, χρησιμοποιήστε επιπλέον αλεύρι στα χέρια και στην επιφάνεια εργασίας.

Οδηγός ψησίματος

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Η ζύμη ενώνεται με ένα μίξερ. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη ζύμη με το χέρι, αλλά απαιτεί λίγο μυ του χεριού. Αφού ενωθεί η ζύμη στον κάδο του μίξερ, τη ζυμώνουμε για 2 λεπτά.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Σε σχετικά ζεστό περιβάλλον, η ζύμη φουσκώνει σε περίπου 90 λεπτά.
  3. Χτυπάμε τη ζύμη για να απελευθερωθεί ο αέρας.
  4. Τυλίξτε και κόψτε σε ντόνατς. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1/2 ίντσας. Κόψτε τα ντόνατ χρησιμοποιώντας έναν  κόφτη ντόνατ 3-3,5 ιντσών . Στρώνουμε 1-2 φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα ή ταψί σιλικόνης. Τοποθετήστε ντόνατς (και τρύπες για ντόνατς!) στο ταψί με επένδυση, στη συνέχεια σκεπάστε ελαφρά και αφήστε τα να ξεκουραστούν καθώς ετοιμάζετε το λάδι.
  5. Ετοιμάστε το λάδι. Χρησιμοποιώντας μια κατσαρόλα βαρέως τύπου και ένα θερμόμετρο λαδιού , θερμαίνετε το λάδι στους 375°F (191°C). Τοποθετήστε μια σχάρα ψύξης πάνω από ένα άλλο ταψί.
  6. Τηγανίζουμε τα ντόνατς. Δουλεύοντας με 2-3 λουκουμάδες τη φορά, μαγειρέψτε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε προσεκτικά από το λάδι και τοποθετήστε το σε προετοιμασμένη σχάρα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ντόνατς. (Δείτε τη σημείωση της συνταγής μου σχετικά με το να κάνω τις τρύπες για ντόνατ.)
  7. Φτιάχνουμε το γλάσο. Βουτάμε κάθε ζεστό ντόνατ στο γλάσο και καλύπτουμε και τις δύο πλευρές. Μετά από περίπου 20 λεπτά, το γλάσο θα δέσει.