Διατροφή

DIY σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου: Μια πεντανόστιμη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι

DIY σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου: Μια πεντανόστιμη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι
DIY σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου: Το σοκολατούχο γάλα ανέκαθεν ενθουσίαζε μικρούς και μεγάλους. Ετοιμάστε μια πιο υγιεινή εκδοχή του, χρησιμοποιώντας σπιτικό γάλα αμυγδάλου, κακάο και μέλι.


Σκεφτήκατε ποτέ να δοκιμάσετε σπιτικό σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου; Το γάλα αμυγδάλου παρασκευαζόταν από τα αρχαία χρόνια. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αρκετά δημοφιλές! Συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα, το γάλα αμυγδάλου δεν εμπεριέχει λακτόζη, ούτε χοληστερόλη και είναι απαλλαγμένο από κορεσμένα λιπαρά. Ακόμη, συμβάλλει στην υγεία του σώματος, κρατά τα επίπεδα του σακχάρου χαμηλά και τα οστά σας γερά. Σημαντικό είναι ότι περιέχει ελάχιστες θερμίδες, κι έτσι, σας βοηθά να κρατήσετε το βάρος σας σταθερό. Είναι σίγουρο ότι θα έχετε δει πολλά προϊόντα αμυγδάλου στο σουπερμάρκετ, αλλά πώς θα σας φαινόταν αν φτιάχνατε το δικό σας; Η διαδικασία είναι πανεύκολη!


Σκευάσματα που χρειάζεστε για την εκτέλεση:

  • 1 Μπλέντερ
  • 1 Μπολ για το μούλιασμα των αμυγδάλων
  • 1 Σουρωτήρι
  • 1 Καθαρή πετσέτα
  • 1 Βάζο/ Μπουκάλι για αποθήκευση

Πώς φτιάχνουμε το σπιτικό σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου;

Η παρασκευή του γάλακτος είναι πολύ εύκολη υπόθεση! Τα μόνα υλικά που χρειάζεστε είναι:

  1. Αμύγδαλα
  2. Νερό
  3. 1/2 φλ. ωμό κακάο
  4. 1/2 φλ. μέλι (ή άλλο γλυκαντικό)

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αποκτήσει το γάλα σας κάποια πιο ευχάριστη γεύση, μπορείτε να βάλετε είτε θαλασσινό αλάτι, είτε εκχύλισμα βανίλιας, είτε ακόμα και χουρμάδες , οι οποίοι θα το κάνουν πιο γλυκό.

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο : Πλένουμε τα αμύγδαλα και τα μουλιάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό. Τα αφήνουμε εκεί για 8-24 ώρες.

Βήμα 2ο : Τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε.

Βήμα 3ο : Τοποθετείστε τα ξεπλυμένα και μουσκεμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Προσθέστε 3 – 4 φλιτζάνια νερό (αν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνεται γάλα αμυγδάλου, προσθέστε 3 φλιτζάνια νερό και δείτε αν σας αρέσει. Στη συνέχεια, αν το επιθυμείτε προσθέστε κι άλλο νερό). Ανακατέψτε τα στη δυνατή σκάλα για 1 λεπτό. Θα δείτε το μείγμα σας να γίνεται κρεμώδες.

Βήμα 4ο : Στραγγίζετε το γάλα. Πώς; Βάζετε μία καθαρή πετσέτα μέσα σε ένα μπολ/ βάζο/ δοχείο μέτρησης, τοποθετείτε μέσα το μείγμα και το στραγγίζετε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του.

Βήμα 5ο : Τοποθετείτε το γάλα σε ένα μπουκάλι ή βάζο και το κλείνετε καλά.

Το σπιτικό σας γάλα αμυγδάλου είναι έτοιμο! Τώρα, μπορείτε να το βάλετε στα δημητριακά σας, στα smoothies σας, αλλά και στις vegan συνταγές σας!  Φροντίστε η κατανάλωσή του να γίνεται εντός δύο ημερών, διότι μπορεί να χαλάσει γρήγορα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η πόση από μωρά κι από άτομα που έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Για τον λόγο αυτό, πριν καταναλώσετε το γάλα αμυγδάλου, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας!

Καλή σας απόλαυση!