Σε πολλά φαγητά που φτιάχνουμε χρειάζεται να προσθέσουμε κάποια σάλτσα. Είτε χρειαζόμαστε τη σάλτσα για τα μακαρόνια μας, για τα κανελόνια μας είτε απλά για κάποιο dip, μία είναι η συνταγή και θα τη βρείτε στο συγκεκριμένο άρθρο! Δημιουργήστε τη πιο νόστιμη, πικάντικη σάλτσα και απολαύστε την με τους καλεσμένους σας!
Πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Υλικά συνταγής:
- 5 – 6 ώριμες ντομάτες
- 2 πράσινα κρεμμύδια ,άκρες κομμένες, κομμένες στα τρία
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 1 πιπεριά jalapeno, χοντροκομμένη
- 1/3 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο (περίπου μια χούφτα)
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Παρασκευή συνταγής:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε για 1 δευτερόλεπτο μέχρι να κοπούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε με τσιπς τορτίγιας. Σημειώνουμε ότι η σάλτσα έχει πάντα καλύτερη γεύση αφού έχει ψυχθεί για λίγες ώρες.
- Φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι 1 εβδομάδα.
Tips για καλύτερη σάλτσα:
- Χρησιμοποιήστε ντομάτες καλύτερης ποιότητας.
- Οι κονσερβοποιημένες ντομάτες με ήπιο πράσινο τσίλι, ή κονσερβοποιημένες ψητές ντομάτες φωτιάς λειτουργούν επίσης υπέροχα.
- Για μια ελαφρώς ισχυρότερη γεύση κρεμμυδιών μπορείτε απλά να παραλείψετε τα πράσινα κρεμμύδια και να χρησιμοποιήσετε περίπου 3/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι (ή το 1/2 ενός μεσαίου κρεμμυδιού).
- Μπορείτε να αφήσετε τους σπόρους ή να χρησιμοποιήσετε μια πιπεριά serrano για μια πικάντικη σάλτσα.
- Για μια λεπτότερη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό ντομάτας ή σάλτσα ντομάτας, αν θέλετε.
Καλή σας απόλαυση!