Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και είναι λογικό να σκέφτεσαι τι θα μαγειρέψεις. Η αλήθεια είναι ότι τη συγκεκριμένη μέρα τρώμε όλοι πολύ κρέας και, συνήθως, δε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα ορεκτικά και τα συνοδευτικά. Ωστόσο, αν ψάχνεις κάποιο ιδιαίτερο συνοδευτικό για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, σου έχουμε βρει τη λύση! Dip με καραμελωμένα κρεμμύδια. Η γλυκιά και, συνάμα, πικάντικη γεύση τους θα σε κάνουν να θέλεις να τη γεύεσαι συνέχεια!
Κρεμμύδι: η θρεπτική αξία του συγκεκριμένου λαχανικού είναι μεγάλη, καθώς περιέχει βιταμίνη C και Β6, μαγγάνιο και κάλιο. Δοκίμασέ το τοποθετώντας το στην πιο απίστευτη σως που θα φας ποτέ.
Υλικά συνταγής:
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνια κρεμμύδια κομμένα σε κύπελλα (2 έως 3 κρεμμύδια)
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 120 γρ. τυρί κρέμα (κρύο), κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι ολική μαγιονέζα αυγού
- 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα (το πλήρες λίπος είναι καλύτερο, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαμηλά λιπαρά ή ακόμα και γιαούρτι)
Εκτέλεση συνταγής:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη κρεμμυδιών και το πιπέρι καγιέν. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια, μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή και μαγειρεύουμε για 20 έως 25 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Τα κρεμμύδια πρέπει να είναι γλυκά και χρυσά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα, την ξινή κρέμα και τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν (χρησιμοποιούμε φούρνο μικροκυμάτων για
10 δευτερόλεπτα, αν χρειαστεί, για να βοηθήσουμε). - Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες για να
μπορέσουν να αναπτυχθούν γεύσεις. - Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αν θέλουμε.
- Σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες μας και το κρέας!
Καλή απόλαυση!!!