Η εύρεση υγιεινών πιάτων με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να είναι δύσκολη εάν έχετε διαβήτη. Μία από τις απλούστερες και πιο επιτυχημένες μεθόδους για να δώσετε στα πιάτα μια πινελιά φιλική προς τον διαβήτη είναι να τα τροποποιήσετε. Ευτυχώς, διάφορα είδη αλευριού είναι κατάλληλα για άτομα με διαβήτη. Τα παρακάτω είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές αλευριού για άτομα με διαβήτη.
Επιλέξτε το καλύτερο αλεύρι για εσάς
Αλεύρι αμυγδάλου
Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη σε σχέση με το συμβατικό αλεύρι σε διαβητικές συνταγές. Παρασκευάζεται από ψιλοτριμμένο αμύγδαλο. Και για καλό λόγο! Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και λιπαρά υγιεινά για την καρδιά. Επιπλέον, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Σημαίνει ότι απελευθερώνει αργά τη ζάχαρη στο αίμα σας για να δώσει μια σταθερή πηγή ενέργειας χωρίς επίδραση στο σάκχαρο του αίματος. Σύμφωνα με μια μελέτη, το αλεύρι αμυγδάλου περιλαμβάνει εκπληκτικά υψηλό επίπεδο μαγνησίου. Είναι ένα μέταλλο που εκτελεί εκατοντάδες ρόλους στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, έχει μια ήπια, ξηρή γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για αλεύρι σίτου σε διάφορα πιάτα, όπως μάφιν, μπισκότα, ψωμί και μπισκότα. Είναι χωρίς γλουτένη. Επομένως, μπορεί να δώσει στα πιάτα πιο παχιά υφή.
Αλεύρι ρεβιθιού
Το αλεύρι από ρεβίθια, συχνά γνωστό ως μπεσάν, παρασκευάζεται συνδυάζοντας ξερά ρεβίθια ή φασόλια garbanzo. Έχει μια βαθιά γεύση ξηρών καρπών που συμπληρώνει τόσο τις γλυκές όσο και τις αλμυρές συνταγές. Έχει επίσης μια φυσικά συμπαγή υφή και ισχυρά συνδετικά χαρακτηριστικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για αλεύρι σίτου για vegan και χωρίς γλουτένη. Το αλεύρι ρεβιθιού έχει πολλή πρωτεΐνη, η οποία βοηθά στην ευαισθησία στην ινσουλίνη. Βελτιώνει τη χρήση ινσουλίνης στα κύτταρα σας και ως εκ τούτου μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, έχει περίπου τους μισούς υδατάνθρακες του λευκού αλευριού και μπορεί έτσι να επηρεάσει διαφορετικά το σάκχαρο του αίματος. Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι περίπου 35. Οι διαλυτές ίνες είναι ένας τύπος ίνας που διαλύεται στο νερό για να σχηματίσει ένα υλικό που μοιάζει με γέλη, το οποίο επιβραδύνει την πέψη. Ως αποτέλεσμα, αποφεύγει την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά την κατάποση. Γενικά, θα χρειαστείτε λίγο λιγότερο αλεύρι ρεβιθιού, περίπου τη μισή ποσότητα από το συνηθισμένο αλεύρι που θα αντικατασταθεί με αλεύρι ρεβιθιού.
Αλεύρι καρύδας
Το αλεύρι καρύδας είναι αλεύρι που παρασκευάζεται από αποξηραμένο κρέας καρύδας. Έχει λιγότερους υδατάνθρακες και περισσότερες φυτικές ίνες από το συνηθισμένο αλεύρι, το οποίο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος. Βοηθά επίσης στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη αλευριού καρύδας σε ψημένα προϊόντα μειώνει τον γλυκαιμικό δείκτη (GI). Επιπλέον, έχει μια ήπια γλυκιά γεύση. Μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει για να φτιάξει κέικ, μπισκότα, μάφιν, μπράουνις και ψωμί. Εάν χρησιμοποιείτε αλεύρι καρύδας αντί για αλεύρι σίτου, έχετε κατά νου ότι απορροφά περισσότερα υγρά. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να δώσει στα αντικείμενα μια ξηρή, κοκκώδη υφή. Επιπλέον, θα χρειαστείτε περίπου 1/4 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας για κάθε φλιτζάνι συνηθισμένο αλεύρι. Επομένως, θα πρέπει να αυξήσετε τη συνολική ποσότητα του υγρού κατά την ίδια ποσότητα αλευριού καρύδας.
Αλεύρι Αμάρανθος
Ο αμάρανθος είναι ένας κόκκος χωρίς γλουτένη που είναι επίσης πλούσιος σε πρωτεΐνη. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι αντιδιαβητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του αλευριού αμάρανθου βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. Επιπλέον, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Ως εκ τούτου, είναι ένα σημαντικό συστατικό στις δίαιτες για τον διαβήτη επειδή βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, περιέχει μέταλλα, βιταμίνες και λιπίδια που είναι υγιή για αυτήν την πάθηση.
Αλεύρι βρώμης
Η βρώμη είναι ένα από τα πιο ευεργετικά συστατικά που πρέπει να συμπεριλάβετε σε μια διαβητική δίαιτα, καθώς συνδυάζει υγεία και γεύση. Απλώς ανακατεύοντας την τυλιγμένη βρώμη σε ένα μπλέντερ προκύπτει αλεύρι βρώμης. Έχει μια ήπια γεύση ξηρών καρπών και μπορεί να βοηθήσει να μαλακώσουν τα ψημένα προϊόντα ενώ τους δίνει μια μαστιχωτή, χαρακτηριστική υφή. Επιπλέον, μπορεί να υποκαταστήσει το λευκό αλεύρι στις περισσότερες συνταγές, όπως μπισκότα, ψωμί, μάφιν και τηγανίτες. Το αλεύρι βρώμης είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Περιλαμβάνει βήτα-γλυκάνη, έναν τύπο ινών που βρέθηκε σε μελέτες για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη. Όταν αντικαθιστάτε το αλεύρι βρώμης με συνηθισμένο αλεύρι, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο αλεύρι βρώμης, περίπου 1⅓ φλιτζάνια αλεύρι βρώμης για κάθε φλιτζάνι κανονικό αλεύρι.
Αλεύρι σόγιας
Αυτό το αλεύρι είναι χωρίς γλουτένη, πλούσιο σε πρωτεΐνες και άλλα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά.. εύκολο να ενσωματωθεί σε διάφορες ινδικές συνταγές, τηγανίτες, μπισκότα και μάφιν.