Το χαλούμι στη σχάρα ολοκληρώνεται με μια φρέσκια σάλτσα φτιαγμένη από γλυκά βατόμουρα, τάρτες κόκκινες σταφίδες, φρέσκα μυρωδικά και ένα πικάντικο φρέσκο πιπέρι. Σερβίρετε αυτό ως ορεκτικό ή ελαφρύ μεσημεριανό. Φτιάχνει επίσης ένα υπέροχο σάντουιτς.
Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα
Συστατικά συνταγής:
- 4 ουγγιές φρέσκα βατόμουρα
- 3 ουγγιές κόκκινες σταφίδες
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, χωρισμένο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, χωρισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια μαντζουράνα, αφαιρούνται τα κοτσάνια
- 1 πιπεριά habanero, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
- 2 λάιμ, χωρισμένα
- ½ φλιτζάνι κάσιους
- 8 ουγγιές τυρί χαλούμι, κομμένο σε 8 φέτες
Οδηγίες Παρασκευής:
- Τοποθετήστε τα βατόμουρα και τις κόκκινες σταφίδες σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέντα, 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, μαντζουράνα, χαμπανέρο, ελαιόλαδο, σιρόπι αγαύης και χυμό από 1 λάιμ. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.
- Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό ταψί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα κάσιους μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά για να μην καούν, για 8 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα κάσιους σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Μειώστε τη φωτιά σε μέτριες και καφέ φέτες τυριού χαλούμι, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά.
- Τοποθετήστε το χαλούμι σε ένα πιάτο, προσθέστε το μείγμα σάλσας με μούρα και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο και κόλιανδρο. Ψιλοκόβετε τα κάσιους και τα αλείφετε πάνω από το χαλούμι. Γαρνίρετε με φέτες λάιμ από το υπόλοιπο λάιμ. Σερβίρετε αμέσως.