Διατροφή

Διατροφή: Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα

Διατροφή: Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα
Διατροφή: Το χαλούμι στη σχάρα ολοκληρώνεται με μια φρέσκια σάλτσα φτιαγμένη από γλυκά βατόμουρα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το χαλούμι στη σχάρα ολοκληρώνεται με μια φρέσκια σάλτσα φτιαγμένη από γλυκά βατόμουρα, τάρτες κόκκινες σταφίδες, φρέσκα μυρωδικά και ένα πικάντικο φρέσκο πιπέρι. Σερβίρετε αυτό ως ορεκτικό ή ελαφρύ μεσημεριανό. Φτιάχνει επίσης ένα υπέροχο σάντουιτς.

Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα

Συστατικά συνταγής:

  • 4 ουγγιές φρέσκα βατόμουρα
  • 3 ουγγιές κόκκινες σταφίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, χωρισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, χωρισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια μαντζουράνα, αφαιρούνται τα κοτσάνια
  • 1 πιπεριά habanero, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
  • 2 λάιμ, χωρισμένα
  • ½ φλιτζάνι κάσιους
  • 8 ουγγιές τυρί χαλούμι, κομμένο σε 8 φέτες

Οδηγίες Παρασκευής:

  • Τοποθετήστε τα βατόμουρα και τις κόκκινες σταφίδες σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέντα, 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, μαντζουράνα, χαμπανέρο, ελαιόλαδο, σιρόπι αγαύης και χυμό από 1 λάιμ. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.
  • Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό ταψί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα κάσιους μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά για να μην καούν, για 8 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα κάσιους σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Μειώστε τη φωτιά σε μέτριες και καφέ φέτες τυριού χαλούμι, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά.
  • Τοποθετήστε το χαλούμι σε ένα πιάτο, προσθέστε το μείγμα σάλσας με μούρα και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο και κόλιανδρο. Ψιλοκόβετε τα κάσιους και τα αλείφετε πάνω από το χαλούμι. Γαρνίρετε με φέτες λάιμ από το υπόλοιπο λάιμ. Σερβίρετε αμέσως.