Διατροφή

Διατροφή: Tips για να μαγειρεύετε πιο υγιεινά

Διατροφή: Tips για να μαγειρεύετε πιο υγιεινά
Διατροφή: Για να φτιάξετε ένα υγιεινό γεύμα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να το μαγειρέψετε στο σπίτι σας, αντί να επιλέξετε έξω μαγειρεμένο φαγητό.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Με τη σημερινή γρήγορη ζωή, το μαγείρεμα ενός γεύματος σε παραδοσιακό στυλ έχει εκλείψει. Οι άνθρωποι επιλέγουν ως επί το πλείστον να τρώνε λιγότερο υγιεινά fast food, έτοιμα πακέτα γευμάτων κ.λπ. Για να φτιάξετε ένα υγιεινό γεύμα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να το μαγειρέψετε στο σπίτι σας, αντί να επιλέξετε έξω μαγειρεμένο φαγητό. Εξερευνήστε υγιεινούς τρόπους για να προσθέσετε ποικιλία στα γεύματά σας, καθώς η επανάληψη μπορεί να προκαλέσει πλήξη. Γεμίστε τη διατροφή σας με τον ενθουσιασμό και την καλή γεύση που λαχταράτε. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για υγιεινό μαγείρεμα. Το να πρέπει να επιλέξετε υγιεινά τρόφιμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τα αγαπημένα σας. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τα αγαπημένα σας σε μια υγιεινή επιλογή.

Προτάσεις για υγιεινό μαγείρεμα

  • Μειώστε το κρέας και προσθέστε περισσότερα λαχανικά στα πιάτα σας.
  • Χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για ραφιναρισμένο αλεύρι όταν ψήνετε.
  • Σκουπίστε τα τηγανητά σας για να αφαιρέσετε το επιπλέον λάδι.
  • Χρησιμοποιήστε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά αντί για μαγιονέζα
  • Προσθέστε κομμένα φρούτα στο τυρόπηγμα σας, αντί να έχετε αρωματισμένο γιαούρτι
  • Προσπαθήστε να αποβουτυρώσετε το γάλα αντί για ένα κανονικό.
  • Χρησιμοποιήστε αντικολλητικά σκεύη για να μειώσετε την ανάγκη για ψήσιμο λαδιού.
  • Ψήνετε τα λαχανικά σας στο μικροκύματα ή στον ατμό αντί να τα βράζετε για να αποφύγετε την απώλεια θρεπτικών συστατικών.
  • Τα λίπη στα φαγητά σας θα πρέπει να διατηρούνται στο ελάχιστο.
  • Επιλέξτε άπαχα κρέατα και άπαχο γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα λίπη είναι καλά με τη μορφή ξηρών καρπών, σπόρων, ψαριών, ελιών όταν συνοδεύονται από άλλα θρεπτικά συστατικά. Κάποια ποσότητα λίπους κατά το μαγείρεμα είναι καλή για να βοηθήσει τον οργανισμό να απορροφήσει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες.
  • Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι, δοκιμάστε μαγειρικά σπρέι ή απλώστε λάδι με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής. Μαγειρέψτε σε υγρά (όπως ζωμό λαχανικών, χυμό λεμονιού, χυμό φρούτων, ξύδι ή νερό) αντί για λάδι. Χρησιμοποιήστε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, αποβουτυρωμένο γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά γάλα σόγιας ή άμυλο αραβοσίτου ως παχυντικό αντί για κρέμα.
  • Επιλέξτε να τρίψετε τα λαχανικά παρά να ξεφλουδίσετε καθώς υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά στο δέρμα. Όταν πρέπει να βράσετε τα λαχανικά, διατηρήστε το πλούσιο σε βιταμίνες νερό και χρησιμοποιήστε το ως ζωμό σε άλλο παρασκεύασμα.

  • Αλλάξτε σε ψωμί ολικής αλέσεως ή ολικής αλέσεως με μειωμένο αλάτι.
    Για σάντουιτς, περιορίστε τη χρήση αλειμμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το βούτυρο και το τυρί κρέμα. αντικαταστήστε με ξέσματα επάλειψης ή εναλλακτικά αλείμματα ξηρών καρπών ή αλείμματα τυριού με χαμηλά λιπαρά ή αβοκάντο. Επιλέξτε συστατικά με χαμηλά λιπαρά όπως τυρί με χαμηλά λιπαρά ή dressing σαλάτας.
  • Προσθέστε πολλά λαχανικά στο σάντουιτς σας για να το κάνετε πιο υγιεινό.