Διατροφή

Διατροφή: Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Διατροφή: Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια
Διατροφή: Εδώ έχουμε μία γευστικότατη συνταγή με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ψάχνετε να βρείτε μία νόστιμη συνταγή ζυμαρικών; Εδώ έχουμε μία γευστικότατη συνταγή με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα. Είναι ένα φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί μία συνταγή για όλη την οικογένεια.


Ζυμαρικά με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα

Συστατικά συνταγής:

  • 400 γρ μακαρόνια
  • 1/4 φλιτζάνι (60 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 ροδέλες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ κιμά κοτόπουλου
  • 1/2 ματσάκι θυμάρι, φύλλα μαζεμένα
  • 400 γρ καστανά ελβετικά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλιτζάνι (80 ml) λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 1/4 φλιτζάνι (100 γρ.) ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/4 φλιτζάνι (100g) ψιλοτριμμένο πεκορίνο, συν επιπλέον για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής:

1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη κατά τα τρία τέταρτα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1 φλιτζάνι (250 ml) υγρό μαγειρέματος και μετά στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπέικον και μια πρέζα νιφάδες αλατιού και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και το θυμάρι και μαγειρεύουμε, σπάζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα, για 4 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε κρατημένο νερό μαγειρέματος και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 1-2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να επικαλυφθούν με τη σάλτσα.

3. Πασπαλίζουμε πιπέρι, παρμεζάνα και πεκορίνο πάνω από τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.
4. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ. Πασπαλίζουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και επιπλέον πεκορίνο, για να σερβίρουμε.