Υπάρχουν μερικές πολύ καλές μάρκες chips τορτίγιας που είναι διαθέσιμες στα καταστήματα, αλλά δεν έχουμε βρει τίποτα που να ξεπερνά τη νοστιμιά των σπιτικών chips! Τα σπιτικά chips τορτίγιας είναι πολύ εύκολο να γίνουν και είναι ιδανικά για nachos ή σερβίρισμα μαζί με τις αγαπημένες σας σάλτσες.
Chips τορτίγιας
Συστατικά:
- 10 τορτίγιες καλαμποκιού ή χρησιμοποιήστε περισσότερες, μπαγιάτικες ή αποξηραμένες τορτίγιες είναι οι καλύτερες
- 3/4 έως 1 λάδι (έλαιο αβοκάντο, έλαιο safflower, φυστικέλαιο ή φυτικό έλαιο)
- Θαλασσινό αλάτι για γεύση
Οδηγίες παρασκευής:
Τηγανητά chips τορτίγιας:
- Κόβετε κάθε τορτίγια σε έξι τρίγωνα.
- Καλύψτε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτες ή μία καθαρή πετσέτα πιάτων.
- Προσθέτετε αρκετό λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ώστε να έχει βάθος τουλάχιστον 1/4 ίντσας. Στρίβετε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 170C βαθμούς. Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία του λαδιού ρίχνοντας ένα μικρό κομμάτι τορτίγιας στο λάδι. Αν αρχίσει να τσιτσιρίζει, το λάδι είναι έτοιμο. Εάν η τορτίγια ροδίσει πολύ γρήγορα, το λάδι είναι πολύ ζεστό και θα πρέπει να αφαιρέσετε το λάδι από τη φωτιά και να το αφήσετε να κρυώσει πριν μαγειρέψετε τα τσιπς τορτίγιας.
- Τοποθετήστε αρκετά τρίγωνα τορτίγιας στο καυτό λάδι έτσι ώστε να βρίσκονται ως επί το πλείστον στην ίδια επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα ή λαβίδες κουζίνας για να σπρώξετε απαλά τις τορτίγιες προς τα κάτω στο λάδι, έτσι ώστε όλες να έχουν την ευκαιρία να επικαλυφθούν σε λάδι. Μαγειρέψτε μέχρι τα τσιπς να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια, περίπου 2 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα ή λαβίδα μεταφέρετε τα τσιπς στο πιάτο με τις χαρτοπετσέτες και αλατοπιπερώστε ελαφρά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα τρίγωνα τορτίγιας.
Ψημένα chips τορτίγιας:
- Ζεσταίνετε το φούρνο στους 170C βαθμούς. Στρώνετε δύο ταψιά με λαδόκολλα ή χρησιμοποιήστε ένα ταψί σιλικόνης.
- Ψεκάστε ή βουρτσίστε ελαφρά τις τορτίγιες και στις δύο πλευρές με λάδι. Κόψτε κάθε τορτίγια σε έξι τρίγωνα και στη συνέχεια τοποθετήστε, σε μία στρώση, στα φύλλα ψησίματος.
- Ψήστε τα μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια, 10 με 20 λεπτά. Ελέγχετε τα τσιπς συχνά και αν διαπιστώσετε ότι μερικά ροδίζουν γρηγορότερα από άλλα, περιστρέψτε το ταψί για να δημιουργήσετε περισσότερο ομοιόμορφο ψήσιμο.
- Αλατοπιπερώστε ελαφρά κάθε τσιπ και σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση!!!