Διατροφή

Διατροφή: Scramble με αυγά και σπανάκι

Διατροφή: Scramble με αυγά και σπανάκι
Διατροφή: Είναι εύκολο να φτιάξετε αυτή τη συνταγή με αυγά και σπανάκι!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Είναι εύκολο να φτιάξετε αυτή τη συνταγή με αυγά και σπανάκι! Εδώ είναι τα βασικά βήματα: Το πρώτο σας βήμα είναι να χτυπήσετε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα. Στη συνέχεια, ροδίζετε τα κρεμμύδια σε φέτες σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε φρέσκα φύλλα σπανακιού και μαγειρέψτε τα ελαφρά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Μην παραβράσετε το σπανάκι σε αυτό το σημείο. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Φροντίστε να μαγειρέψετε τα αυγά σε μέτρια φωτιά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο.


Αυγά scramble με σπανάκι

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και χωρισμένο σε ροδέλες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι συν μια πρέζα για τα κρεμμύδια
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι χωρισμένο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα baby σπανάκι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Οδηγίες παρασκευής

  • Ζεσταίνουμε ένα πολύ μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (12-14 ιντσών) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού. Τα πασπαλίζουμε με μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα μαύρο πιπέρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

  • Ενώ το κρεμμύδι ψήνεται, σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μια πρέζα μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν τα κρεμμύδια ροδίσουν, προσθέτουμε τα φύλλα σπανακιού στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται, περίπου 1 λεπτό. Δεν παραβράζουμε το σπανάκι σε αυτό το σημείο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά, σπρώχνοντάς τα μπρος-πίσω με μια λαστιχένια σπάτουλα, μέχρι να ροδίσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Πασπαλίζουμε με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή μας απόλαυση!!!