Το ψωμί γλυκοπατάτας με καραμελωμένα πεκάν αποτελεί μία αρκετά διαφορετική συνταγή, αλλά αυτό είναι που την κάνει τόσο εντυπωσιακή. Είναι μία λιχουδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλη την οικογένεια!
Δημιουργήστε το πιο νόστιμο ψωμί
Συστατικά συνταγής:
- 2 γρ. βραστές γλυκοπατάτες
- 1 1/4 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- πλήρες γάλα
- χυμός πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. βανίλια
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. αλεσμένο τζίντζερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 1 γρ. Ζάχαρη
- 3/4 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1 γρ. τριμμένα πεκάν
Οδηγίες παρασκευής:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C. Στο μίξερ χτυπάμε τα πρώτα 9 υλικά μέχρι να μαλακώσουν. Βουτυρώνουμε 6 μικρά μπολάκια. Μοιράζουμε το μείγμα γλυκοπατάτας. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσουν και να φουσκώσουν ελαφρά, περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μαγειρεύουμε 1/4 φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί, περίπου 5 λεπτά. Σταματάμε το ανακάτεμα. Αυξάνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή και βράζουμε μέχρι το σιρόπι να πάρει ένα βαθύ χρώμα, 5 έως 6 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτουμε τα πεκάν και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Για να σερβίρουμε, με ένα κουτάλι προσθέτουμε καραμέλα και πεκάν.