Διατροφή

Διατροφή ψάρι: Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο

Διατροφή ψάρι: Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και μάνγκο
Διατροφή σολομός: Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3 και καλά λιπαρά για τον οργανισμό. Από την άλλη, το αβοκάντο και το μάνγκο έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και θα δώσουν στο γεύμα σας μια διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό πιάτο για τη σημερινή ημέρα, δοκιμάστε να μαγειρέψετε σολομό με σάλτσα από αβοκάντο και μάνγκο! Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3 και καλά λιπαρά για τον οργανισμό. Από την άλλη, το αβοκάντο και το μάνγκο έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και θα δώσουν στο γεύμα σας μια διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη! Ακόμα να ξεκινήσετε το μαγείρεμα;


Μαγειρέψτε ένα ιδιαίτερο φαγητό

Υλικά συνταγής:

  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 λάιμ, ξύσμα, 1 χυμό και 1 κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 800 γρ. μαύρα φασόλια
  • 850 γρ. πλευρά σολομού, χωρίς κόκαλα

Για τη σάλτσα

  • 3 μικρά ή 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 1 μικρό, ώριμο μάνγκο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πάπρικα, τη ρίγανη, το καγιέν, τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ, το σκόρδο και το λάδι με μια καλή πρέζα αλάτι. Ρίχνετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα φασόλια και το μισό από το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μεγάλο ταψί και στη συνέχεια μαγειρεύετε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Αφαιρείτε από τον φούρνο και ανακατεύετε καλά τα λαχανικά και τα φασόλια. Τοποθετήστε το σολομό από πάνω, από την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, στη συνέχεια τρίτε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ψήστε για άλλα 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
  • Εν τω μεταξύ, για τη σάλτσα, κόβετε στη μέση και ψιλοκόβουμε τα αβοκάντο και το μάνγκο. Ανακατεύετε με το χυμό λάιμ, το τσίλι, τον κόλιανδρο και λίγο αλάτι. Σερβίρετε το σολομό, τα λαχανικά και τα φασόλια με τη σάλτσα και τις φέτες λάιμ.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Απολαύστε!!!