Διατροφή

Διατροφή : Προτρέψτε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά

Διατροφή : Προτρέψτε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά
Διατροφή : Ο στόχος ήταν να αναθεωρήσουμε τη βιβλιογραφία προκειμένου να κάνουμε συστάσεις προς τους γονείς και τους φροντιστές για το πώς μπορούν να ενθαρρύνουν καλύτερα την υγιεινή διατροφή των παιδιών ξεκινώντας το συντομότερο δυνατό

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η υγιεινή διατροφή ξεκινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, Οι γεύσεις της διατροφής της μαμάς φτάνουν στο παιδί στη μήτρα, οπότε αν τρώει μια υγιεινή διατροφή, το έμβρυο εκτίθεται σε αυτές τις γεύσεις, το συνηθίζει το παιδί. Μετά τη γέννηση, εάν η μητέρα θηλάζει, το μωρό επωφελείται επίσης από την έκθεση σε γεύσεις από την υγιεινή διατροφή του μέσω του μητρικού γάλακτος.


Αυτές οι πρώτες εκθέσεις εξοικειώνουν το μωρό με συγκεκριμένες γεύσεις, καθώς και την εμπειρία της ποικιλίας και θέτουν το στάδιο για μετέπειτα αποδοχή υγιών γεύσεων σε στερεά τρόφιμα.

Σερβίρετε υγιεινά τρόφιμα

  • Ακόμα και μετά την παιδική ηλικία, η επανειλημμένη έκθεση των παιδιών σε τρόφιμα που είχαν προηγουμένως απορριφθεί μπορεί να τους βοηθήσει να δεχτούν και να τους αρέσουν. “Αυτή η μέθοδος απλής επανάληψης της έκθεσης του παιδιού σε υγιεινά τρόφιμα έχει μια ισχυρή βάση απόδειξης πίσω από αυτήν”, δήλωσε ο Anzman-Frasca. “Υπάρχουν πολλές μελέτες με παιδιά προσχολικής ηλικίας που αρχίζουν να μην τους αρέσουν οι κόκκινες πιπεριές ή σκουός, αλλά μετά από πέντε έως έξι συνεδρίες όπου προσφέρονται επανειλημμένα αυτά τα τρόφιμα, καταλήγουν να τους αρέσουν.”
  • Ωστόσο, η επισήμανση επισήμανε, μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε σπίτια χαμηλού εισοδήματος, οι γονείς δεν σερβίρουν τρόφιμα που είχαν απορριφθεί προηγουμένως λόγω της επιθυμίας να μην σπαταλήσουν τρόφιμα. Οι συγγραφείς ζητούν παρεμβάσεις για την προώθηση της επανειλημμένης έκθεσης σε υγιεινά τρόφιμα σε αυτά τα περιβάλλοντα, ενώ αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς.

Άλλα συμπεράσματα είναι:

  • Ποικίλες τροφές κατά τη διάρκεια της προγεννητικής περιόδου, πρόωρη σίτιση γάλακτος και νήπια, εκμεταλλευόμενες περιόδους κατά τις οποίες η νεφοφοβία – η απόρριψη νέων πραγμάτων – είναι χαμηλότερη.
  • Οι στρατηγικές εκτός από την επανειλημμένη έκθεση, όπως η επιβράβευση της πρόσληψης υγιεινών τροφών, μπορεί να λειτουργήσουν σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αυτές οι στρατηγικές θα μπορούσαν επίσης να αμβλύνουν τη δύναμη της επαναλαμβανόμενης έκθεσης σε υγιεινά τρόφιμα.

Ακολουθεί βίντεο για υγιεινή διατροφή