Διατροφή

Διατροφή: Πώς να φτιάξετε θαλασσινό αλάτι από αλμυρό νερό

Διατροφή: Πώς να φτιάξετε θαλασσινό αλάτι από αλμυρό νερό
Διατροφή: Πέντε εύκολα βήματα που θα σας βοηθήσουν να μαζέψετε μόνοι σας και να έχετε στο σπίτι σας θαλασσινό αλάτι.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η παρασκευή θαλασσινού αλατιού από αλμυρό νερό είναι πολύ εύκολη, αν και αρκετά χρονοβόρα. Δεν είναι απαραίτητα οικονομικά αποδοτικό, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό και μια ανταποδοτική μαθησιακή εμπειρία.


Βήμα 1: Η συγκέντρωση

Το πρώτο βήμα είναι να πάρετε πολύ αλμυρό θαλασσινό νερό. Χρησιμοποίησα κουβάδες 5 γαλονιών με καπάκι, αλλά έχω δει άλλους να χρησιμοποιούν κανάτες γάλακτος (για μικρότερες παρτίδες) και ψύκτες (για μεγαλύτερες παρτίδες). Πηγαίνετε σε ένα οδικό ταξίδι στην πλησιέστερη πηγή αλμυρού νερού με τα δοχεία σας. Μπορεί να θέλετε να κάνετε κάποια έρευνα για τη ρύπανση κατά μήκος της ακτής σας, ώστε να μην καταλήξετε με βρώμικο νερό που δεν θα δώσει καλό αλάτι. Γενικά, όσο πιο μακριά από τον πολιτισμό, τόσο το καλύτερο.

Βήμα 2: Το φίλτρο

Αφήστε το θαλασσινό σας νερό να καθίσει για λίγο, ώστε να κατακαθίσουν τυχόν ιζήματα και σωματίδια.
Βγάλτε το απόθεμά σας και έτοιμο για βράσιμο. Στη συνέχεια αφαιρέστε νερό από το πάνω μέρος του δοχείου, προσέχοντας να μην διαταραχθεί το ίζημα στο κάτω μέρος, μέσω ενός φίλτρου στο δοχείο σας. Χρησιμοποίησα ένα πανί πιάτων σε ένα κόσκινο για το φίλτρο μου, το οποίο παρείχε ένα καλό λεπτό πλέγμα για να βγάζει άμμο ή άλλα σωματίδια.

Βήμα 3: Το βράσιμο

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μετατρέψετε το αλμυρό νερό σας σε αλάτι είναι να το βράσετε. Προσοχή όμως, δεν θέλετε να κάψετε το αλάτι!Ετοιμαστείτε να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα με αναμμένη τη σόμπα.
Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές σχολές σκέψης για το πώς να εξατμίσετε το θαλασσινό σας νερό, οπότε θα εξετάσω κάθε μέθοδο εν συντομία. Θα αφήσω σε εσάς να πειραματιστείτε και να αναπτύξετε τη δική σας τεχνική.

Βήμα 4: Το στέγνωμα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο βήμα της όλης διαδικασίας. Μόλις βράσετε το θαλασσινό σας νερό και το αλάτι σας είναι η σύσταση της υγρής άμμου, θα θέλετε να το βγάλετε σε ένα τηγάνι για να στεγνώσει. Όσο μεγαλύτερο είναι το ταψί, τόσο πιο λεπτό μπορείτε να το απλώσετε και τόσο πιο γρήγορα θα στεγνώσει.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε νερό στην κατσαρόλα (κάτι που πιθανότατα έχετε), θα πρότεινα να δοκιμάσετε να ρίξετε το νερό σε ξεχωριστό πιάτο, έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος του αλατιού σας να μην καθίσει στο νερό και να στεγνώσει γρηγορότερα.

Βήμα 5: Το τελικό προϊόν

Τελειώσατε! Τώρα που το αλάτι σας είναι στεγνό, μπορείτε να το ρίξετε σε βάζα με μπαχαρικά, βάζα μασάζ ή άλλα δοχεία για αποθήκευση και χρήση. Εάν οι κρύσταλλοι αλατιού σας βγήκαν μεγαλύτεροι, μπορείτε να τους βάλετε σε ένα μύλο για φρεσκοτριμμένο αλάτι όταν το χρειάζεστε ή να τα αλέσετε όλα νωρίτερα πριν τα αποθηκεύσετε.