Αυτή η συνταγή ομελέτας με λίγες θερμίδες έχει όλα όσα αγαπάτε σε αυτό το brunch. Ελαφριά και αφράτα αυγά με πολλά φρέσκα λαχανικά, αλλά με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά! Είναι υγιεινό, νόστιμο και τέλεια καρυκευμένο. Το brunch του Σαββατοκύριακου δεν θα ήταν πλήρες χωρίς την ομελέτα. Είναι ένα από τα πιο ευέλικτα πιάτα και μπορεί να ντυθεί επάνω με διάφορους τρόπους.
Συστατικά
Ασπράδια αυγών: Αντί να χρησιμοποιείτε ολόκληρα αυγά, η χρήση ασπράδιων μειώνει σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων εξαλείφοντας τον κρόκο του αυγού. Θα χρειαστείτε περίπου 3 ασπράδια αυγών ανά ομελέτα.
Γάλα με χαμηλά λιπαρά: Η χρήση γάλακτος με χαμηλά λιπαρά βοηθάει στην ελαφρότητα αυτής της συνταγής.
Ελαιόλαδο: Ένα υγιεινό λάδι για χρήση στη μαγειρική, χρειάζεστε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού για να βοηθήσετε το αυγό να κολλήσει στο τηγάνι.
Μπαχαρικά: Μου αρέσει πολύ να προσθέτω μπαχαρικά στις ομελέτες μου. Προσθέτει τόνους γεύσης χωρίς να προσθέτει θερμίδες ή λίπος. Προτείνω μια πρέζα αλάτι, μαύρο πιπέρι, σπόρους καφέ μουστάρδας και κουρκουμά (δίνει και κίτρινο χρώμα στην ομελέτα).
Φρέσκα λαχανικά: Όταν πρόκειται να προσθέσετε λαχανικά, μπορείτε να γίνετε όσο δημιουργικοί θέλετε! Χρησιμοποιήστε ότι έχετε στο ψυγείο σας. Τα αγαπημένα μου για χρήση περιλαμβάνουν πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, πράσινο κρεμμύδι, φρέσκο σπανάκι, ντοματίνια ή φρέσκα μανιτάρια. Όποια και αν διαλέξετε θα είναι μια νόστιμη γέμιση!
Προαιρετικό τυρί: Αν θέλετε να προσθέσετε τυρί στην ομελέτα σας, προτείνω τυρί παρμεζάνα, τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά ή μια μικρή ποσότητα κοφτερό τσένταρ. Δεν προτείνω τυριά χωρίς λιπαρά γιατί δεν λιώνουν και αυτά!
Οδηγίες
Προετοιμασία για τα αυγά: Συνδυάστε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, σπόρους μουστάρδας, κουρκουμά και τρία άψητα ασπράδια αυγών και γάλα χαμηλών λιπαρών σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προετοιμασία για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τα λαχανικά σας σε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο για 3-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν ελαφρά.