Διατροφή

Διατροφή: Μπισκότα πορτοκαλιού με φρουτένιο γλάσο

Διατροφή: Μπισκότα πορτοκαλιού με φρουτένιο γλάσο
Διατροφή: Πανεύκολη συνταγή για γλυκά μπισκότα πορτοκαλιού που θα λατρέψετε!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτά τα μαλακά, βουτυράτα μπισκότα πορτοκαλιού παρασκευάζονται από την αρχή, αρωματίζονται με ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό πορτοκαλιού και παγώνουν με γλυκό γλάσο πορτοκαλιού. Η γεύση τους θα σας θυμίσει την κουζίνα της γιαγιάς!


Συστατικά

Για τα cookies:

  • 2½ φλιτζάνια 300 g ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού άλας
  • φλιτζάνι 198 g ) κρυσταλλική ζάχαρη
  • κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • φλιτζάνι 227 g ) ανάλατο βούτυρο
  • κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1 αυγό

Για το γλάσο γλυκό πορτοκαλιού:

  • 1½ φλιτζάνι 170 g ) ζάχαρη άχνη
  • κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  •  Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φ. Στρώστε δύο ταψιά με λαδόκολλα ή πατάκια σιλικόνης. αφήνω στην άκρη.
  • Φτιάξτε τα μπισκότα: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. αφήνω στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, τρίβοντάς τα με τα δάχτυλά σας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το ξύσμα στη ζάχαρη.
  • Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, κρεμάστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη εμποτισμένη με ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το αυγό και το πορτοκάλι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ όσο χρειάζεται. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν η ζύμη φαίνεται λίγο στην απαλή πλευρά, βάλτε την στο ψυγείο για έως και 30 λεπτά.
  • Χρησιμοποιώντας μια μεσαία μεζούρα μπισκότων (ή 2 κουταλιές της σούπας), αφαιρέστε τη ζύμη και τυλίξτε τις σε μπάλες, τοποθετώντας τις σε απόσταση 2 ίντσες μεταξύ τους στα προετοιμασμένα φύλλα μπισκότων. Ψήστε για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά γύρω από τις άκρες, αλλά ακόμα να είναι ανοιχτό στη μέση. Αφήστε το να κρυώσει για 5 έως 10 λεπτά πάνω στο φύλλο μπισκότων και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

  • Φτιάξτε το γλάσο πορτοκαλιού: Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και αρκετό χυμό πορτοκαλιού για να επιτύχετε την επιθυμητή σύσταση (λιγότερο χυμό για πιο πηχτό γλάσο, περισσότερο για πιο αραιό). Απλώνουμε το γλάσο πάνω από τα μπισκότα που έχουν κρυώσει και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά. Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο (χωρίστε τις στρώσεις με χαρτί κεριού για να μην κολλήσουν τα μπισκότα μεταξύ τους).