Διατροφή

Διατροφή: Μελιτζανοσαλάτα έτοιμη σε λίγα λεπτά

Διατροφή: Μελιτζανοσαλάτα έτοιμη σε λίγα λεπτά
Διατροφή: Η Μελιτζανοσαλάτα είναι ένα κλασικό ελληνικό ορεκτικό από ψητή ή τηγανητή μελιτζάνα, ελαιόλαδο και σκόρδο. Αποτελεί ένα ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο που θα αφήσει άφωνους τους καλεσμένους σας.

Η Μελιτζανοσαλάτα είναι ένα κλασικό ελληνικό ορεκτικό από ψητή ή τηγανητή μελιτζάνα, ελαιόλαδο και σκόρδο. Αποτελεί ένα ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο που θα αφήσει άφωνους τους καλεσμένους σας. Είναι μία ιδανική επιλογή για τις ημέρες νηστείας ή ακόμη και για την 25η Μαρτίου.

 

Μελιτζανοσαλάτα για όλα τα γεύματα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού και ελιές για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Τοποθετείστε τις μελιτζάνες σε μία λαδόκολλα και τρυπάτε μερικές φορές με μια πιρούνα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 με 60 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

  • Αφήστε τη μελιτζάνα να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει αρκετά για να την χειριστείτε. Ξεφλουδίστε το δέρμα μακριά από τη σάρκα (αν αυτό αποδειχθεί δύσκολο, απλά κόψτε τη μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να βγάλετε τη σάρκα). Ψιλοκόψτε τη σάρκα και τη βάλτε τη σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει για 15 λεπτά.
  • Μεταφέρτε τη μελιτζάνα σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιείστε απαλά με ένα πιρούνι. Προσθέστε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι για να δοκιμάσετε. Ψύξτε για μία ώρα. Σερβίρετε πασπαλισμένο με ελαιόλαδο και περιχύστε με ελιές και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Καλή σας απόλαυση!!!