Διατροφή

Διατροφή: Μαλακές και αφράτες μπάρες με Granola

Διατροφή: Μαλακές και αφράτες μπάρες με Granola
Διατροφή: Απλές και εύκολες μπάρες δημητριακών ιδανικές για πρωινό.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτές οι σπιτικές μπάρες granola είναι πολύ καλύτερες από αυτές που μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημα, ειδικά επειδή μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Αν και είναι πολύ απλά στην κατασκευή τους, υπάρχει αναμονή 2 ωρών για να σφίξουν οι ράβδοι αρκετά για να κοπούν. Μη διστάσετε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα σε αυτά.


Θα χρειαστείτε

  • 2 1/2 φλιτζάνια (230 γραμμάρια) ντεμοντέ τυλιγμένη βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι (80 γραμμάρια) αμύγδαλα ολόκληρα, χοντροκομμένα
  • 1/3 φλιτζάνι (113 γραμμάρια) αγνό μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι (56 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι (60 γραμμάρια) αποξηραμένα κράνμπερι, χοντροκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (65 γραμμάρια) μίνι τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ. Στρώστε τον πάτο και τις πλευρές ενός τετράγωνου ταψιού 8 ιντσών ή 9 ιντσών με αλουμινόχαρτο ή χαρτί περγαμηνής.

Προσθέστε τη βρώμη και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα σε ένα μικρό ταψί και στη συνέχεια ψήστε για 5 λεπτά, ανακατέψτε και στη συνέχεια ψήστε άλλα 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Κατευθύνσεις

Συνδυάστε το βούτυρο, το μέλι, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει το βούτυρο, το μείγμα να αναβράζει και η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.

Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο μπολ με τη φρυγανισμένη βρώμη και τα αμύγδαλα. Ανακατέψτε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κράνμπερι και ένα 1/4 φλιτζάνι από τα μίνι τσιπς σοκολάτας. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Μερικά από τα κομματάκια σοκολάτας θα λιώσουν λίγο. Αυτό είναι εντάξει, μετατρέπονται σε κόλλα και βοηθούν να συγκρατούν τις ράβδους μαζί.

Μεταφέρετε το μείγμα βρώμης στο προετοιμασμένο τηγάνι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα ή υγρές άκρες των δακτύλων για να πιέσετε σταθερά το μείγμα στο τηγάνι. Πιέστε δυνατά εδώ, με αυτόν τον τρόπο οι ράβδοι θα μείνουν μαζί μόλις κρυώσουν και κόψουν — Πιέζουμε για περίπου ένα λεπτό για να είμαστε πιο ασφαλείς.

Διασκορπίστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας πάνω από το συμπιεσμένο μείγμα granola και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να τα πιέσετε απαλά στην κορυφή. Σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή παγώστε για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε το μπλοκ του μείγματος granola από το τηγάνι και στη συνέχεια ξεφλουδίστε το αλουμινόχαρτο ή την περγαμηνή. Κόβουμε σε 12 μπάρες.

Εναποθηκευση

Αποθηκεύστε τις μπάρες granola σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα. Για τις πιο μαλακές μπάρες, διατηρήστε σε θερμοκρασία δωματίου. Για λίγο πιο σκληρές μπάρες, φυλάξτε τις στο ψυγείο. Οι μπάρες διατηρούνται στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες όταν είναι καλά τυλιγμένες.